ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Τρίκαλα: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών

Μετά από μεγάλη επιχείρηση της ασφάλειας εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών στα Τρίκαλα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής επτά άτομα, 4 Έλληνες, ανάμεσα τους μία δικηγόρος και ένας συμβολαιογράφος, καθώς και τρεις Βούλγαροι Ρομά.

Το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες ημέρες, όταν οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι το κύκλωμα έφερνε στη χώρα μας Βουλγάρες Ρομά για να γεννήσουν και στη συνέχεια πουλούσε τα βρέφη.

Μία γυναίκα και ένας άνδρας αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σαν άτεκνο ζευγάρι που ήθελε να υιοθετήσει παράνομα ένα βρέφος. Πλησίασαν ένα μέλος του κυκλώματος και η συμφωνία κλείστηκε στις 10.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν ένα αγοράκι μόλις 21 ημερών, το οποίο είχε γεννηθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο ραντεβού δόθηκε μία μικρή προκαταβολή 300 ευρώ και στη δεύτερη συνάντηση που κλείστηκε για να δοθούν κι άλλα χρήματα σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν οι Βούλγαροι.

Αμέσως μετά οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε μία δικηγόρο, έναν συμβολαιογράφο, αλλά και σε έναν ακόμη Βούλγαρο από τον Αλμυρό Βόλου, περιοχή στην οποία εκτυλίχθηκε και η υπόθεση - σοκ με τη μικρή Μαρία από τα Φάρσαλα.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες καθώς εκτιμούν ότι το κύκλωμα έχει κάνει κι άλλες αγοραπωλησίες βρεφών. Αύριο το πρωί θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία στα Τρίκαλα.

Διαβάστε επίσης: