ΕΛΛΑΔΑ

BBC για Παλαιοκώστα: «Ο Έλληνας Ρομπέν των Δασών που δίνει χρήματα στους φτωχούς»

BBC για Παλαιοκώστα: «Ο Έλληνας Ρομπέν των Δασών που δίνει χρήματα στους φτωχούς»

Πώς παρουσιάζεται η δράση του πιο περιζήτητου καταζητούμενου Έλληνα κακοποιού - Οδοιπορικό στα μέρη που μεγάλωσε

Ο καταζητούμενος κακοποιός φέρει το προσωνύμιο «ο Άπιαστος» σύμφωνα με το BBC.

Με αφορμή τη νέα ληστεία που σημειώθηκε στην περιοχή Άσπρα Σπίτια την περασμένη Τετάρτη και τις έρευνες που στρέφονται στον Βασίλη Παλαιοκώστα, το BBC προχωρά σε ένα εκτενέστατο φωτορεπορτάζ και ιστορικό στη ζωή και τη δράση του, το οποίο «ξεδιπλώνεται» σε 7σέλιδο αφιέρωμα.

«Πέρασε δεκαετίες παραβιάζοντας τον νόμο. Απέδρασε από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγινε λαϊκός ήρωας» αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC στο ρεπορτάζ του για να προσθέσει:

«Μέσα σε ένα ξεφάντωμα εγκλήματος, το οποίο εκτείνεται σε διάστημα τριών δεκαετιών, ο άνθρωπος γνωστός σε πολλούς ως ο Έλληνας Ρομπέν των Δασών, έχει πάρει εκατομμύρια από κρατικές τράπεζες, έχει απαγάγει βιομηχάνους, ενώ την ίδια ώρα, μοιράζει γενναιόδωρα μετρητά στους απόρους».

Τι λέει πρώην συγκρατούμενος του Βασίλη Παλαιοκώστα

Ένας πρώην συγκρατούμενός του μιλά στον BBC για τον Παλαιοκώστα: «Οι εγκληματίες αρπάζουν πορτοφόλια από ηλικιωμένες κυρίες. Ο Βασίλης ήταν σε ένα άλλο επίπεδο: Είναι ένας ληστής τον οποίο αποδέχεται η κοινωνία ως ήρωα».

Πατέρας Παλαιοκώστα: Ο γιος μου εγκληματίας δεν έγινε ποτέ

Ο πατέρας του Παλαιοκώστα θυμάται τα σκληρά και δύσκολα παιδικά χρόνια του γιου του στα βουνά: «Σαν παιδί του βουνού ο Βασίλης έψαχνε τρόπους να επιβιώσει. Ο γιος μου μπορεί να έγινε κλέφτης αλλά εγκληματίας δεν έγινε ποτέ».

500x700 dad img 4685-lr 1

Η ζωή και το έργο του Παλαιοκώστα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «όπως και με τον αυθεντικό Ρομπέν των Δασών, έτσι και ο Βασίλης Παλαιοκώστας περιφρονείται από τις Αρχές τις οποίες βασανίζει. Τον περιγράφουν ως έναν βίαιο τρομοκράτη και οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν παραδόξως διστάσει να πουν στον κόσμο την απίστευτη ιστορία του».

Και σε αυτό το σημείο ξεκινούν από τους Βρετανούς συντάκτες, οι διαφορετικές θεματικές στις οποίες ξεδιπλώνεται η ζωή του Ελληνα καταζητούμενου από το 1966, οπότε και γεννήθηκε στο ορεινό χωριό των Τρικάλων, το Μοσχόφυτο, μέχρι και σήμερα.

Το αναλυτικό αφιέρωμα περιέχει φωτογραφίες-ντοκουμέντα, βίντεο, βιογραφικό του γνωστού κακοποιού καθώς και πολλά άρθρα και δημοσιεύματα του ελληνικού και ξένου Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ηλεία: «Έσβησε» στην άσφαλτο πατέρας τεσσάρων κοριτσιών (pics)

«Συναγερμός» στη Ρόδο: Θρίλερ στην προσγείωση αεροσκάφους–Δεν άνοιγαν οι τροχοί

Νέα τουρκική πρόκληση: Παραβιάσεις-ρεκόρ μέσα σε μία ημέρα!