ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Γιος του ιδιοκτήτη ο 38χρονος που βρέθηκε απανθρακωμένος

Ρόδος: Γιος του ιδιοκτήτη ο 38χρονος που βρέθηκε απανθρακωμένος

Γιος του ιδιοκτήτη του σούπερ μάρκετ που τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της Πέμπτης είναι τελικά ο 38χρονος, το πτώμα του οποίου βρέθηκε απανθρακωμένο στο υπόγειο του κτιρίου μετά την πυρκαγιά.

Πρόκειται για τον Π. Π., 38 χρόνων, ο θάνατος του οποίου βύθισε σε πένθος και οδύνη την τοπική κοινωνία, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο παραμένουν ανεξακρίβωτες.

Η κηδεία του άτυχου άνδρα πραγματοιποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κοιμητήριο Λάζαρος στον Αρχάγγελο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγωδία χθες στ’ Αφάντου, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία στο σούπερ μάρκετ «Παναγιωτάς».
Όπως επιβεβαιώθηκε, πρόκειται για τον 38χρονο γιο του ιδιοκτήτη, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από το υπόγειο του κτιρίου.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 17.30 περίπου το απόγευμα της Πέμπτης από άγνωστη αιτία και γρήγορα πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το υπόγειο του κτιρίου που βρίσκεται επί της Ρόδου – Λίνδου πριν την αερογέφυρα στ’ Αφάντου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 30 πυροσβέστες οι οποίοι και ρίχτηκαν στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς τα υλικά που υπήρχαν μέσα στο κτίριο ήταν εύφλεκτα.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί που μετέβησαν εκεί σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό εκκένωσαν το κατάστημα από τους δεκάδες πελάτες που βρίσκονται την ώρα εκείνη μέσα για να κάνουν τα ψώνια τους.

Η κατάσταση ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη και αρκετά αγωνιώδης έως ότου όλοι καταφέρουν να βγουν έξω από το κτίριο, αφού οι πυκνοί καπνοί είχαν κυριολεκτικά καλύψει όλο το υπόγειo/

Οι πυροσβέστες έδιναν «μάχη» όχι μόνο με τις φλόγες αλλά και με το χρόνο προσπαθώ-ντας να περιορίσουν την πυρκαγιά όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να αποφύγουν την επέκτασή της στο υπόλοιπο κτίριο.

Ωστόσο οι πυκνοί καπνοί από τα υλικά που φλέγονταν δυσχέραιναν το έργο τους και δύο πυροσβέστες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου παρέμεινε για νοσηλεία και στο δεύτερο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ασθενοφόρο που ήδη βρισκόταν εκεί.

Δεν πρόλαβε να βγει

Μόλις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ένας άνδρας ήταν νεκρός ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε και εγκαύματα στο σώμα του.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο ιατροδικαστής ο οποίος και έσπευσε στο σημείο, ενώ ενημερώθηκε και η αρμόδια Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι πιθανότατα ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να βγει από το χώρο που βρισκόταν με αποτέλεσμα να έχει την τραγική αυτή κατάληξη.

Ωστόσο όλα τα στοιχεία ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο και έχει αναλάβει να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Αυξάνονται κατά 20.000 οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού

Σέρρες: Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

ΣτΕ: Η Ολομέλεια απέρριψε προσφυγές εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων

Αμαλιάδα: Σύλληψη 52χρονης για απάτες ύψους 120.000€