ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα στα ΑΕΙ από τις μετεγγραφές φοιτητών

Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα στα ΑΕΙ από τις μετεγγραφές φοιτητών

Πέντε χιλιάδες περισσότεροι φοιτητές αναμένονται στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης από τις ρυθμίσεις των μετεγγραφών που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Από αυτούς οι 4.000 θα προστεθούν στο ΑΠΘ με τον συνολικό ο αριθμό των πρωτοετών εισακτέων να ξεπερνάει μαζί με τις μετεγγραφές τις 12.000, την ώρα που οι ενεργοί φοιτητές είναι 40.000 και 10.000 οι μεταπτυχιακοί.

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι ενεργοί φοιτητές είναι 5.850 ενώ πρωτοεισακτέοι μαζί με τις μετεγγραφές υπολογίζονται στους 1.800 ενώ πέρυσι ήταν 1.100
«Η αξιοκρατία είναι ο θεμέλιος λίθος λειτουργίας του πανεπιστημίου-υποστηρίζει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης- δεν θεωρώ ότι είναι ηθικό και σωστό ένας φοιτητής που μπήκε σε ένα τμήμα με βάση 18,5 να έχει στο ίδιο τμήμα ένα συμφοιτητή του από ομοειδές τμήμα άλλου πανεπιστημίου που έχει βάση το 12».

Όπως αναφέρει το Thousandnews, ένας στους τρεις πρωτοετείς, θα μετεγγραφούν σε τμήμα κοντά στον τόπο κατοικίας τους ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΤΑ: Τα 59 καταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά μέχρι το βράδυ