ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού σκύλου που έπεσε σε χαράδρα (pics)

Λαμία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού σκύλου που έπεσε σε χαράδρα (pics)

Έναν σκύλο απεγκλώβισαν από χαράδρα βάθους 400 μέτρων, άντρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία.

Η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία κλήθηκε να συνδράμει για τον απεγκλωβισμό σκύλου από χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον ορεινό Δρυμό Οίτης στη θέση «Ακουνόραχη» και σε υψόμετρο 1100 μέτρων περίπου.

Ο άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί σε μια φυσική προεξοχή από άγνωστη αιτία σε γκρεμό σε βάθος 100 μέτρων χωρίς να μπορεί να απεγκλωβιστεί μόνος και για 9 ημέρες αγνοείτο από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος και τον αναζητούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αναφέρει το lamiareport.gr

Ο ιδιοκτήτης κατάφερε να βρει τον άτυχο σκύλο από τα ουρλιαχτά του και το μικρό κουδουνάκι που είχε περασμένο στο λαιμό του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η επιχείρηση για την διάσωση πραγματοποιήθηκε από έξι άνδρες διασώστες-ορειβάτες της 7ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ. Αργυροχωρίου και έλαβε τέλος νωρίς το μεσημέρι.

Ο σκύλος ανασύρθηκε με ειδικό διασωστικό σάκο και σχοινιά διάσωσης και δεν έφερε καμία αντίσταση στους Πυροσβέστες, αλλά απεναντίας ζητούσε την βοήθειά τους πλησιάζοντάς τους. Του δόθηκε τροφή και νερό και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας λόγω του απόκρημνου της χαράδρας και των μεγάλων αρνητικών κλίσεων αυτής.

Διαβάστε επίσης:

Αμφιλοχία: Tρόφιμος φυλακών ο ένας δράστης της ληστείας στα ΕΛΤΑ

Αμφιλοχία: Άγρια καταδίωξη με δύο τραυματίες ληστές

Πάτρα: Πατέρας και τέσσερις γιοι, οπαδοί συνδέσμου συνελήφθησαν με όπλα

Λάρισα: Έμπορος κυνήγησε δικαστικό επιμελητή και αστυνομικό με καραμπίνα!

Ηλεία: Συνελήφθη 50χρονος στην Ροβιάτα με δύο κιλά χασίς