ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους γιατροί και συνταξιούχοι

Στους δρόμους γιατροί και συνταξιούχοι

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία - «Άρπαξαν αυτοί, πληρώνουμε εμείς» λένε στην κάμερα του Newsbomb ηλικιωμένοι που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε η πορεία από το υπουργείο Υγείας προς τη Βουλή.

Κύρια αιτήματα των υγειονομικών φορέων είναι η κατάργηση της ΕΣΑΝ, οι προσλήψεις προσωπικού, η αποκατάσταση των μισθών, η δωρεάν καθολική πρόσβαση στο σύστημα Υγείας κ.ά.

Στη συγκέντρωση των γιατρών βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΕΜ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε στην κάμερα του newsbomb.gr πως «η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή. Οι υπηρεσίες Υγείας ως κοινωνικό αγαθό καταργούνται και ποια γίνονται εμπορεύσιμο και καταναλωτικό αγαθό. Εμείς δεν διεκδικούμε μόνο να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο. Διεκδικούμε επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών ώστε να μπορεί να προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στους πολίτες. Ταυτόχρονα δε συμμετέχουμε στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Το 15% των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως των προσόντων τους, κατατάσσονται στη κατηγορία των αδύναμων υπαλλήλων . Άλλο ζήτημα η αξιολόγηση και άλλο ζήτημα ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων. Εμείς στεκόμαστε ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει μία δεξαμενή για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις».

Διαμαρτύρονται και οι συνταξιούχοι

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο οι συνταξιούχοι.

Αναμένεται να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση συνδικάτων για την ανεργία που θα γίνει στην Ομόνοια ενώ για την 1η Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο.

Δεν κατέστη εφικτό η αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό καθώς τους ενημέρωσαν ότι λείπει. Έτσι συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπό του.

Λιποθύμησε ηλικιωμένος

Ένας συνταξιούχος λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ώρα που έδινε «μάχη» για τη σύνταξή του, με το μόνο "όπλο" που ουσιαστικά διαθέτει τη φωνή του και την παρουσία του στα συλλαλητήρια.

lipo

«Άρπαξαν αυτοί, πληρώνουμε εμείς»

Την αγανάκτησή της στην κάμερα του Newsbomb εξέφρασε μία συνταξιούχος, η οποία όπως υποστήριξε δεν εμπιστεύεται πλέον κανένα πολιτικό πρόσωπο. «Άρπαξαν αυτοί, πληρώνουμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους (ξανά) οι συνταξιούχοι (pics-vid)