ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία και τρισάγιο για τον 44χρονο Μανώλη

Πορεία και τρισάγιο για τον 44χρονο Μανώλη
Τεταμένη ήταν πριν λίγη ώρα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας....

Τεταμένη ήταν πριν λίγη ώρα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη της ακροδεξιάς που συμμετείχαν στην πορεία διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά και επιτίθεντο κατά ομάδες σε μετανάστες. Το σκηνικό, το οποίο κράτησε περίπου δέκα λεπτά, εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, χωρίς όμως να επέμβουν.

Περίπου 3.000 άτομα, μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης και κάτοικοι του κέντρου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης πραγματοποίησαν πορεία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του άτυχου άνδρα, που έχασε τη ζωή του μετά την δολοφονική επίθεση στην Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.

Στις 16:00 το απόγευμα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου άνδρα, ενώ αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια πορεύτηκαν προς την Ομόνοια και στο δημαρχείο στην Αθηνάς.

Πλήθος κόσμου αφήνει λουλούδια στο σημείο

Από τη πρώτη στιγμή που ο άτυχος άντρας δέχτηκε τα φονικά χτυπήματα των τριών αλλοδαπών στιγμές πριν μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, πλήθος κόσμου δεν έχει σταματήσει να επισκέπτεται το σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου στην Ομόνοια για να αφήσουν λουλούδια αλλά και να εκφράσουν την οργή τους για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Μάλιστα, ο χώρος έγινε και τόπος βίαιων συγκρούσεων μεταξύ ακραίων ομάδων, ακροδεξιών και αντεξουσιαστών ενώ δεκάδες επιθέσεις έγιναν και κατά μεταναστών που έτυχε να περνούν από το σημείο.

Διαβάστε επίσης:Το «χάος» στην Αθήνα θορυβεί την ΕΛ.ΑΣ