ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 4 από τα μέλη κυκλώματος λαθρομεταναστών

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 4 από τα μέλη κυκλώματος λαθρομεταναστών

Στην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή τέσσερα από τα μέλη του κυκλώματος που διακινούσε, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία», παράνομους μετανάστες προς την Ευρώπη.

Ανάμεσα σε αυτούς που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι ο 48χρονος Κύπριος που φέρεται ως «ιθύνων νους» του κυκλώματος, ο 31 ετών -κυπριακής καταγωγής- πιλότος αεροπορικής εταιρείας, η 29χρονη Ελληνίδα υπάλληλος εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης (check-in & boarding), όπως επίσης ένας Ιρακινός υπήκοος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει ενεργό ρόλο στη δράση του κυκλώματος.

Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα συνελήφθησαν πέντε επιπλέον άτομα, ανάμεσα στα οποία δύο ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων, ένας από την Αθήνα κι ένας από τη Θεσσαλονίκη, που στο σύνολό τους αφέθηκαν ελεύθερα κατά περίπτωση με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κύκλωμα, από τον περσινό Οκτώβριο, εφοδιάζοντας τους μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, την έκδοση των οποίων είχε αναλάβει ο 48χρονος, έκανε 16 διακινήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η «ταρίφα» για κάθε αλλοδαπό, στη συντριπτική τους πλειονότητα συριακής καταγωγής, κυμαινόταν από 3 έως 4 000 ευρώ, ενώ ο προορισμός τους ήταν κυρίως η Γερμανία.

Η προφυλακισθείσα υπάλληλος φέρεται ότι έκανε τα… στραβά μάτια στους ελέγχους, ενώ ο πιλότος τής έδινε εντολές ώστε οι αλλοδαποί να φτάνουν χωρίς προβλήματα στο αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Σπάρτη: Συνελήφθη 29χρονος Ουκρανός για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών

Καραμπόλα στην Εγνατία: Σοκαριστικό βίντεο από τις πρώτες στιγμές της τραγωδίας

Σεισμός 4.4R ανατολικά της Ζάκρου

Κρήτη: Aνήλικες ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες - Εισαγγελική παρέμβαση

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την φονική καραμπόλα στην Εγνατία