ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ο άτυχος 19χρονος

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ο άτυχος 19χρονος

Γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο ένας εκ των τριών οπλιτών που σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της άσκησης σε πεδίο βολής στο Βόλο.

Πρόκειται για τον 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο που η είδηση του θανάτου του «έσπειρε» τη θλίψη στην οικογένεια του αλλά και στην τοπική κοινωνία, αναφέρει το patrastimes.gr.

Η επίσημη ανακοίνωση του Στρατού

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις νεκροί οπλίτες και ένας τραυματίας από έκρηξη σε στρατόπεδο

Τραγωδία στο Βόλο: Στο χειρουργείο ο υπολοχαγός

Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις νεκροί οπλίτες από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο

Τραγωδία στο Βόλο: Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός ΓΕΣ και ο υφυπουργός Άμυνας

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: ΕΔΕ από τις στρατιωτικές Αρχές

Τραγωδία στο Βόλο: Ιατροδικαστές στο σημείο της έκρηξης