ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics&vid)

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics&vid)

Υπάλληλοι στην Αυτοδιοίκηση λένε «όχι» στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα συλλαλητήριο των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Αυτή την ώρα η πορεία των υπαλλήλων κατέληξε στα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στη Λ. Συγγρού, όπου και παραμενουν στο σημείο.

o

Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές έδωσαν το "παρών" έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Βασ. Σοφίας, όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από τις 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση.

1

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προχωρήσει σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων-μελών της ομοσπονδίας εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

21

Νίκος Κρέτσης: «Σκοπός τους να διώξουν χιλιάδες εργαζόμενους»

Την άποψη πως σκοπός του ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου είναι να βρεθούν εκτός δουλειάς χιλιάδες εργαζόμενοι, εξέφρασε ο Νίκος Κρέτσης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο κ. Κρέτσης μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου δίνει το «παρών» είπε χαρακτηριστικά: «Ο προσχηματικός επανέλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, στο παρελθόν με προεδρικά διατάγματα, τα οποία έρχονται με άλλα κριτήρια έχει σκοπό να φύγουν χιλιάδες εργαζόμενοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψέματα

«Ο Υπουργός των... απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι ο Κυρ.Μητσοτάκης «'προσπαθεί' με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 'έπεσε' προτού ολοκληρώσει την θητεία της».

«Κάνει το παν, εμμένοντας σε μια καταστροφική πολιτική που είναι αστείο πλέον να ονομάζεται 'Διοικητική Μεταρρύθμιση' προκειμένου να 'πέσει' το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών» τονίζει η ομοσπονδία, επισημαίνοντας:

12

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά γιατί γνωρίζει την αλήθεια

Τη θέση πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στον έλεγχο «γιατί γνωρίζει την αλήθεια, ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου», εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ρίχνοντας, όπως φαίνεται λάδι στη φωτιά στην κόντρα που υπάρχει με τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το μόνο που ελέγχουμε είναι αν έγιναν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος. Κανένα κριτήριο δεν αλλάζει» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στον Real Fm.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο χρόνο που βρίσκεται στο υπουργείο, λέγοντας ότι «όταν ανέλαβα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλη η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Εμείς προτάξαμε ένα δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων, πείσαμε για αυτό και, όπως βλέπετε, δεν υπάρχουν νέοι ποσοτικοί στόχοι για το 2015».

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Σκοπός τους να διώξουν χιλιάδες εργαζόμενους»

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Πένθος στις ένοπλες δυνάμεις - Εκτός κινδύνου ο τέταρτος