ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα η Αλαμουντίν

Στην Αθήνα η Αλαμουντίν

Η Αμάλ Αλαμουντίν, δικηγόρος και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ έφτασε στο Ελ. Βενιζέλος νωρίτερα το απόγευμα μαζί με την αποστολή της.

Η κ. Αλαμουντίν αναχώρησε αμέσως, για το ξενοδοχείο της, συνοδεία οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Η επίσκεψη της κ.Αλαμουντίν πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και συνδέεται με τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται σήμερα στο βρετανικό μουσείο. Στόχος της επίσκεψης είναι να βρεθούν τρόποι για να συνεχιστεί η προσπάθεια της επιστροφής των Γλυπτών, χωρίς να εξελιχθεί η υπόθεση νομικά κατά της Βρετανίας.

Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο τους Doughty Street Chambers.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας θα συναντηθεί την Τρίτη 14/10 και ώρα 12.00 στο γραφείο του με την κ. Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ και τους Βρετανούς νομικούς κ.κ. Ν. Πάλμερ και Τζ. Ρόμπερτσον.

Την Τετάρτη 15/10 η κ. Αλαμουντίν –Κλούνεϊ και οι Βρετανοί νομικοί θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στην συνέχεια θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή φωτό: eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Νέο έλλειμα 1 εκατ. ερώ στο δήμο