ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη απάτη με τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών

Μεγάλη απάτη με τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη (7/10) , στο Παλαιό Φάληρο και την Αθήνα, τρία μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 46 (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής) και 66 ετών και μία 47χρονη συμβολαιογράφος, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε. Από τους αστυνομικούς αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί υπεύθυνης δήλωσης.

Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Οι συλληφθέντες από κοινού με τον 42χρονο και τους άγνωστους συνεργούς τους διέπρατταν πλαστογραφίες πιστοποιητικών (ειδικών πληρεξουσίων, εξουσιοδοτήσεων κ.α.) θανόντων, δικαιούχων εν ζωή τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά με σκοπό να προχωρήσουν στην ανάληψή τους και να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Οι αστυνομικοί ύστερα από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, διαπίστωσαν ότι στις 25/9/2014 ο 66χρονος συλληφθείς, συνοδευόμενος από τον 42χρονο, μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας και επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, με δύο «εντολείς» οι οποίοι είχαν αποβιώσει από τον μήνα Ιούλιο του 2014, επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 160.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν εν ζωή οι δύο «εντολείς». Τα πτώματα των δύο δικαιούχων (οι οποίοι είναι αδέρφια) του λογαριαμού βρέθηκαν τον περασμένο Ιούλιο σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Το μεσημέρι της Τρίτης (7/10) ο 66χρονος μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ σε διαταγή του. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη και λίγο αργότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονος και την 47χρονη συμβολαιογράφο.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε βάρος της 47χρονης συλληφθείσας έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Α.Τ. Συντάγματος για παρόμοια αδικήματα (ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία με προκληθείσα ζημιά άνω των 120.000 ευρώ), ενώ σε βάρος του 46χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Προληπτικά μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για τον ιό Έμπολα

Βόλος: Σύλληψη 37χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Τρίκαλα: Βρήκαν τον πυρομανή που έβαζε φωτιά στους κάδους

Θεσσαλονίκη: Για κακούργημα κατηγορείται ο γιατρός που πήρε «φακελάκι»

Κρήτη: Σύλληψη αλλοδαπού για οπλοκατοχή