ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μελέτες και έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού

Θεσσαλονίκη: Μελέτες και έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού

Δύο μελέτες και τέσσερα έργα εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι μελέτες αφορούν τους χειμάρρους Μελισσοχωρίου και Νέας Απολλωνίας, καθώς -σύμφωνα με τους αρμόδιους- μπορεί να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

«Στην περιοχή του Μελισσουργού έχουμε μια ωρολογιακή βόμβα, γι αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη για να αποφύγουμε τον κίνδυνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Καϊλής.

Οι μελέτες αλλά και τα έργα που αφορούν: καθαρισμό κοίτης χειμάρρου Σχολαρίου, αποκατάσταση έργων προστασίας κοίτης χειμάρρου Σχολαρίου και Μπιλιάνη Νέας Μαδύτου, συντήρηση πλακοσκοπών οχετών και ρεμάτων και εργασίες συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναβάθμιση- διαπλάτυνση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών από τον υφιστάμενο ανισόπεδο κόμβο τομής της με την ανατολική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (Α/Κ 12) έως τον υφιστάμενο ανισόπεδο κόμβο με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου (Α/Κ - Θέρμης).
Το έργο προβλέπεται στο Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Θήβα: Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου

Μεγάλη απάτη με τραπεζικούς λογαριασμούς νεκρών

Προληπτικά μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για τον ιό Έμπολα

Βόλος: Σύλληψη 37χρονου για διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Τρίκαλα: Βρήκαν τον πυρομανή που έβαζε φωτιά στους κάδους