ΕΛΛΑΔΑ

Η απογραφή είναι «αντιχριστιανική»!

Η απογραφή είναι «αντιχριστιανική»!
Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στην απογραφή λέει ο Μητροπολίτης...

Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι στην απογραφή λέει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαδικασία ως «ανήθικη» και «αντιχριστιανική». Ο Αμβρόσιος σε κείμενό του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «παρά το γεγονός, ότι το ερωτηματολόγιο είναι εξαντλητικό, καλύπτοντας μύριες όσες λεπτομέρειες, για το θρήσκευμα του απογραφομένου δεν υπάρχει ερώτηση. Γιατί άραγε; Μήπως για να μη στενοχωρηθούν οι Μουσουλμάνοι μετανάστες, όπως έλεγε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης;»

Ο Μητροπολίτης, δηλώνει εξοργισμένος και με το δεύτερο σημείο του ερωτηματολογίου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που αφορούσε στη δεύτερη σελίδα του σχετικού εντύπου -κάτω από το κεφάλαιο «Β΄. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ» υπάρχουν επτά (7) στήλες, εκ των οποίων η τρίτη έχει επικεφαλίδα «Σύζυγος» η δε τέταρτη στήλη έχει επικεφαλίδα τη λέξη «Σύντροφος».

Σύμφωνα με τον ιεράρχη «με τον τρόπο αυτό καταπατείται η χριστιανική Ηθική και χλευάζεται ο Νόμος του Θεού», καθώς όπως καταγγέλλει με τον τρόπο αυτό «η συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία δια του εντύπου της απογραφής νομιμοποιεί αυτήν την ηθική αθλιότητα».