ΕΛΛΑΔΑ

Kρήτη: Έφοδος ελεγκτών για παράνομες προσλήψεις σε δήμους

Kρήτη: Έφοδος ελεγκτών για παράνομες προσλήψεις σε δήμους

Τον «Ασκό του Αιόλου» για την έρευνα παράνομων προσλήψεων σε δήμους της Κρήτης ανοίγει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάσσοντας επείγουσα ελεγκτική διαδικασία και φέρνοντας στο δήμο Ηρακλείου το σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, o έλεγχος αφορά δύο πρώην Καποδιστριακούς Δήμους του Ηρακλείου, όπου βρέθηκαν παράνομα προσληφθέντες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουμε, με απόφαση του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Παρασκευά Νομικού, δίδεται η εντολή για τη διενέργεια Επιθεώρησης και Ελέγχου στο δήμο Ηρακλείου για την πρόσληψη 2 συμβασιούχων του πρώην Δήμου Γοργολαϊνη και ενός του πρώην Δήμου Τεμένους, καθώς μονιμοποιήθηκαν παράνομα, σύμφωνα με το Π.Δ 164/2004.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το έγγραφο, διατάσσονται οι Επιθεωρητές Δημήτρης Νάστος και Λαμπρινή Παπαντωνίου να αρχίσουν την ελεγκτική διαδικασία. Το θέμα βεβαίως είναι αν η διαδικασία θα αφορά μόνον αυτούς τους 3 υπαλλήλους των συγκεκριμένων δημοτικών ενοτήτων ή θα συμπαρασύρει και άλλες περιπτώσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου και βεβαίως πώς θα αντιδράσουν δήμος Ηρακλείου και εργαζόμενοι σ΄αυτόν στην απρόσμενη αυτή εξέλιξη!

Πηγή: cretalive.gr