ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Δύο αστυνομικοί «χάθηκαν» σε λιγότερο από 12 ώρες

ΕΛ.ΑΣ.: Δύο αστυνομικοί «χάθηκαν» σε λιγότερο από 12 ώρες

Στο πένθος βυθίστηκε από χθες η Ελληνική Αστυνομία – Σε λιγότερο από δύο ώρες έφυγαν από τη ζωή δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, μεσίστιες θα κυματίζουν την Πέμπτη οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, μετά το θάνατο των δύο αστυνομικών σε δύο διαφορετικά δυστυχήματα.

Αναφερόμαστε στον 30χρονο ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσία το βράδυ της Τρίτης (14/10) στο Αιγάλεω, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και τον 23χρονο αστυφύλακα που σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης (15/10) στο θανατηφόρο τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη.

«Πραγματικά τα λόγια περιττεύουν. Για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα είναι ημέρα ανείπωτου πένθους. Σε λιγότερο από 12 ώρες χάσαμε δύο νέους αστυνομικούς σε δύο τραγικά τροχαία δυστυχήματα. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για τον αστυφύλακα Αναστάσιο Χριστοδουλίδη, έναν νέο άνθρωπο, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μαζί με τον Αναστάσιο Χριστοδουλίδη έχασε τη ζωή του ένας ακόμη συνάνθρωπός μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Η κηδεία του αστυνομικού που χάθηκε στο τραγικό δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη θα γίνει σήμερα στο κοιμητήριο Αγίων Αναργύρων στις 16:30.