ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκλονιστική ιστορία ενός πατέρα από τη Ρόδο που δεν έχει χρήματα να ζήσει το παιδί του

Η συγκλονιστική ιστορία ενός πατέρα από τη Ρόδο που δεν έχει χρήματα να ζήσει το παιδί του

Συγκλονίζει πραγματικά η ιστορία ενός ροδίτη, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εφορία προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την κατάσχεση που έγινε στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο 35χρονος μεγαλώνει το μόλις 2,5 ετών παιδί του μόνος, αφού η πρώην σύζυγός του έχει μετακομίσει σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Είναι άνεργος και έτσι ο μήνας δε βγαίνει εύκολα. Η γυναίκα του μερικές μέρες πριν του είχε καταθέσει χρήματα (300 ευρώ) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τους, ωστόσο η εφορία του τα κατέσχεσε λόγω χρεών.

Ο ίδιος πήγε στα γραφεία αγκαλιά με το αγγελούδι του που εκείνη τη στιγμή κοιμόταν στους ώμους του: «Πάρτε το, δε μπορώ να το ζήσω», είπε σε ένα υπάλληλο, ο οποίος τον κοιτούσε αμήχανα.

Όταν διηγήθηκε την ιστορία του, πήρε την απάντηση πως έπρεπε να δηλώσει τον λογαριασμό του ως ακατάσχετο, κάτι που είχε κάνει και λίγο καιρό νωρίτερα! Φυσικά του εξήγησαν πως τα χρήματα δε γίνεται να του επιστραφούν και ο ίδιος βιώνει την απόλυτη απελπισία αφού το παιδί του στερείται ακόμα και τα βασικά.

Σε δηλώσεις του μάλιστα σε τοπικό ραδιόφωνο, κάλεσε τον κόσμο της Ρόδου να δημιουργήσει ένα κύμα αλληλεγγύης, αφού πρέπει όλοι να αντιδράσουν μαζικά στα όσα μας επιβάλλει το κράτος. Διαφορετικά, ακόμα και η επιβίωσή μας σε αυτές τις συνθήκες θα μοιάζει με άθλο του Ηρακλή...