ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έβρος: Έξι διακινητές και 35 μετανάστες συνελήφθησαν σε 24 ώρες

Έβρος: Έξι διακινητές και 35 μετανάστες συνελήφθησαν σε 24 ώρες

Σε δύο διαφορετικές αστυνομικές επιχειρήσεις στον Έβρο που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς συνελήφθησαν συνολικά 35 μη νόμιμοι μετανάστες από τη Συρία οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από έξι διακινητές, κατά το τελευταίο 24ωρο.

Στην πρώτη περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν δύο Ιρακινούς και δύο Σύρους, ηλικίας 18 έως 38 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας 24 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία. Όπως διαπιστώθηκε, οι πρώτοι δύο συλληφθέντες μετέφεραν αρχικά τους αλλοδαπούς με πλαστική βάρκα -μέσω του ποταμού Έβρου- από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στους συνεργούς τους που τους επιβίβασαν σε φορτηγό αυτοκίνητο με προορισμό την ενδοχώρα. Οι κατηγορούμενοι ως διακινητές οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Αλεξανδρούπολης.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν στην εθνική οδό Διδυμοτείχου - Αλεξανδρούπολης, δύο Βούλγαρους, ηλικίας 26 και 51 ετών, κατηγορούμενους ότι μετέφεραν με φορτηγό 11 Σύρους. Προηγήθηκε αστυνομική καταδίωξη, όταν ο 26χρονος οδηγός του οχήματος (με συνοδηγό τον 51χρονο) αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να διαφύγει. Λίγο αργότερα, όμως, οι δύο Βούλγαροι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο νομό Καβάλας (pics)

Μεσσηνία: Σε ξενώνα ψυχασθενών η 58χρονη που «έχτισε» τη νεκρή μητέρα της

Στοιχεία - σοκ για παιδόφιλους από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο γιατρός που πήρε «φακελάκι»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οδηγίες και συμβουλές προς καταναλωτές