ΕΛΛΑΔΑ

Λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας για δύο χρόνια

Λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας για δύο χρόνια

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 61χρονου από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διότι λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας από το Ι.Κ.Α.

Ο ηλικιωμένος σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει παράνομα σύνταξη χηρείας, για δυο χρόνια.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 61χρονου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 61χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα 2 ετών (από το Δεκέμβριο του 2011 έως και το Δεκέμβριο του 2013) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, ζημιώνοντας το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ποσό το οποίο θα προσδιοριστεί με την έκδοση σχετικής πράξης καταλογισμού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Ροδόπη: Συλλήψεις για καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών

Κύμα σκόνης «έπνιξε» την Αττική – Δείτε φωτογραφίες

Στην Εισαγγελία Εφετών την Τετάρτη ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας μπάσκετ για χρέη στο Δημόσιο