ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στην ισχύ των ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών

Παράταση στην ισχύ των ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών

Την παράταση της ισχύος των ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών ανακοίνωσαν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ) ύστερα από τη μείωση της τιμής τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τις ετήσιες κάρτες που είχαν εκδοθεί το φθινόπωρο του 2013, αξίας 450 ευρώ, των οποίων η αξία από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μειώθηκε στα 320 ευρώ, η ισχύς τους επεκτείνεται ανάλογα με το μήνα αγοράς, ως εξής:

  • Για τις ετήσιες κάρτες με έναρξη ισχύος από Οκτώβριο 2013 έως Μάρτιο 2014, η ισχύς τους παρατείνεται κατά ένα μήνα.
  • Για τις ετήσιες κάρτες με έναρξη ισχύος από Απρίλιο 2014 έως Αύγουστο 2014, η ισχύς τους παρατείνεται κατά δύο μήνες.

Οι επιβάτες θα μπορούν να μετακινούνται το χρονικό διάστημα της παράτασης ισχύος με την επίδειξη της κάρτας. Στο στέλεχος της κάρτας αναγράφεται η χρονική διάρκεια ισχύος της και ένα από τα 12 κουπόνια της ετήσιας κάρτας.

Η ισχύς των καρτών για όλα τα μέσα αξίας 450 ευρώ, επεκτείνεται για τις διαδρομές στο Μετρό από το Κορωπί μέχρι και το Αεροδρόμιο.

Οι ετήσιες κάρτες λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ, που έχουν καταργηθεί θα ισχύουν μέχρι τη λήξη τους. Οι κάτοχοι των καρτών αυτών μπορούν να τις αναβαθμίσουν ώστε να επεκταθεί η ισχύς τους σε όλα τα μέσα.

Οι επιβάτες που είχαν αγοράσει ετήσια κάρτα αξίας 200 ευρώ από εκδοτήριο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., έχουν τη δυνατότητα να την αναβαθμίσουν στα γραφεία της εταιρείας (Αθηνάς 67).

Η διαδικασία αναβάθμισης ετήσιων καρτών που είχαν πωληθεί μεμονωμένα από τον ΟΑΣΑ, πραγματοποιείται στα γραφεία του Οργανισμού (Μετσόβου 15).

Παλαιά εισιτήρια

Τα παλαιά εισιτήρια που βρίσκονται στην κατοχή των επιβατών, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, τα παλαιού τύπου ενιαία εισιτήρια αξίας 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70 ευρώ), εξακολουθούν να ισχύουν για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με την παλαιά τους ισχύ, δηλαδή για 90 λεπτά από την επικύρωσή τους.

Τα παλαιού τύπου εισιτήρια μίας διαδρομής με Λεωφορείο, Τρόλλευ ή Τραμ αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ), εξακολουθούν να ισχύουν για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, ως νέα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ), για 70 λεπτά από την επικύρωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Κατά 16% μειώθηκαν οι πυρκαγιές τη φετινή χρονιά

Επίδομα θέρμανσης: 9.000 αιτήσεις σε τρεις ώρες

Εύβοια: Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι για κλοπή σε super market

Αττική: 58χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει άμφια του 15ου αιώνα(pics)

ΣτΕ: Να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής της χωματερής στο Γραμματικό Αττικής