ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα ελονοσίας σε 22χρονο Πακιστανό στην Ιεράπετρα

Κρούσμα ελονοσίας σε 22χρονο Πακιστανό στην Ιεράπετρα

Εντοπίστηκε σε περιοχή της Ιεράπετρας ένας 22χρονος Πακιστανός που αναζητούνταν καθώς είχε προσβληθεί από την μεταδοτική ασθένεια της ελονοσίας.

Ο 22χρονος - ο οποίος ίσως διαμένει παράνομα στην χώρα - πήγε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας την προηγούμενη Παρασκευή καθώς αισθανόταν αδιαθεσία και είχε πυρετό.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, o διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, οι γιατροί, μετά τις πρώτες κλινικές εξετάσεις, είχαν υποψίες και προχώρησαν και στην λήψη αίματος για εργαστηριακές εξετάσεις, λέγοντας στον 22χρονο να επιστρέψει στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος δεν μιλούσε καθόλου ελληνικά και συνοδευόταν από ομοεθνή του που μπορούσε να συνεννοηθεί με τους γιατρούς.

Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε πως πράγματι είχε προσβληθεί από την μεταδοτική ασθένεια της ελονοσίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός προκειμένου να βρεθεί και να νοσηλευθεί με την διαδικασία των λοιμωδών νοσημάτων, κάτι που τελικά έγινε.

Εκείνο που επιβάλλεται από τις υγειονομικές αρχές, είναι να διαπιστωθεί εάν μετέφερε το πλασμώδιο της ελονοσίας από την χώρα του ή εάν πρόκειται για μετάδοση της ασθένειας ενώ βρισκόταν στην Ιεράπετρα.

Να σημειωθεί πως η ελονοσία είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια μέσω των κουνουπιών, η οποία έχει εξαλειφθεί εδώ και χρόνια από την Ελλάδα, αλλά ενδημεί σε χώρες του λεγόμενου και ως Τρίτου κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στις φυλακές Διαβατών επέστρεψε ο Παπαγεωργόπουλος

Ρόδος: Άγνωστοι δράστες έκλεψαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας

Καταδικάστηκε πρώην πρόεδρος του Ηρακλή για πλαστά τιμολόγια

Αρκαδία: Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε σπίτια αξίας 25.000€

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά για κλοπές