ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα της Καρπάθου - 23χρονη από τα Σκόπια το θύμα

Ταυτοποιήθηκε το πτώμα της Καρπάθου - 23χρονη από τα Σκόπια το θύμα

Τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA στο πτώμα που είχε βρεθεί στις ακτές της Καρπάθου, έδειξαν πως πρόκειται για μια 23χρονη γυναίκα από τα Σκόπια.

Τα ΜΜΕ της χώρας μεταδίδουν πως αυτό ταυτοποιήθηκε και επίσημα στη χώρα μας και η οικογένεια της Ντενίσα Μάρκοσκα ενημερώθηκε για τα παραπάνω.

Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δεν επιβεβαιώνουν επισήμως την πληροφορία, αναφέροντας ότι σέβονται απολύτως το δικαίωμα της οικογένειας της Ντενίσα Μάρκοσκα να εκφρασθεί η ίδια για το γεγονός.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα μίας νεαρής κοπέλας εντοπίσθηκε πριν από ένα περίπου μήνα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης στην βορειοδυτική πλευρά της Καρπάθου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είχε αναφέρει τότε ότι ενημερώθηκε από τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό πτώματος νεαρής γυναίκας, το οποίο, από την περιγραφή των χαρακτηριστικών του, παρέπεμπε σε μία 23χρονη κοπέλα από την ΠΓΔΜ η οποία αγνοείται στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα είχαν αναφέρει τότε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, τα χαρακτηριστικά από το πτώμα της νεαρής γυναίκας παραπέμπουν στην 23χρονη Ντενίσα Μάρκοσκα από την ΠΓΔΜ, η οποία αποτελούσε μέλος του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Serenissima υπό ρωσική σημαία και η οποία είχε χαθεί εν πλω στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ το σκάφος έπλεε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την περιοχή μεταξύ Καρπάθου (είχε αποπλεύσει από τη Ρόδο) και Κρήτης, όπου επρόκειτο να προσεγγίσει στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.