ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνικό χάους στην Αττική από την κακοκαιρία

Σκηνικό χάους στην Αττική από την κακοκαιρία

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η νεροποντή στην Αττική το απόγευμα της Παρασκευής (24/10/2014) με τα δυτικά προάστια να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές και Μενίδι «πνίγηκαν» με τους πολίτες να μην ξέρουν τι να κάνουν. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πολλά είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και στη συνέχεια στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο.

aa5

Άλλα οχήματα εγκλωβίστηκαν σε σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί νερά, και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οδηγοί.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 600 κλήσεις για άντληση υδάτων με τους άνδρες της να επιχειρούν όλο το βράδυ.

Στο Ίλιον στήθηκε μεγάλη επιχείρηση άντλησης υδάτων καθώς πλημμύρισε διώροφο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ με δώδεκα αυτοκίνητα να είναι εγκλωβισμένα μέσα χωρίς να είναι γνωστό αν υπήρχαν μέσα και οι οδηγοί τους.

aa9



Επέστρεψε εσπευσμένα ο Σαμαράς

Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιστρέφει αυτή την ώρα από τις Βρυξέλλες. Μετά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί κατευθείαν

na6

Στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου προέδρευσε της σύσκεψης της Πολιτικής Προστασίας, βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένως από τις Βρυξέλλες.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης εκφράζοντας τη διαθεσιμότητα της Εκκλησίας να βοηθήσει τους πληγέντες, αν αυτό χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης:

«Πνίγηκε» η Αττική

Ρένα Δούρου: Οι πολίτες δοκιμάζονται για πολλοστή φορά

Αττική: Επί ποδός η Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση των καταστροφών

Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αττική

Ίλιον: Θρίλερ σε υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ - Ψάχνουν για εγκλωβισμένους

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

Κυκλοφοριακό χάος λόγω κακοκαιρίας

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στους δρόμους σε Φλώρινα και Καστοριά

Εικόνες καταστροφής στη Νίκαια (pics&vid)