ΕΛΛΑΔΑ

Αποδοκίμασαν τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο

Αποδοκίμασαν τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο
Αποδοκίμασαν τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών - Τραυματίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ...

Χημικά, τραυματισμοί, γιουχαΐσματα, ανθρωποκυνηγητό και παιδικά τραγούδια συνέθεσαν το σκηνικό της πορείας των εργαζομένων στους δήμους!

Οι εργαζόμενοι, παρά την έντονη βροχόπτωση, συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12 στην Πλατεία Μεταξουργείου και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τη Βουλή, αντιδρώντας στη διεύρυνση του ωραρίου των δημόσιων υπαλλήλων.

Ωστόσο, ένταση επικράτησε όταν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοίο πλάι από το Κοινοβούλιο στην Βασ. Σοφίας προκειμένου να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών. Παρόμοιο σκηνικό σημειώθηκε και λίγο αργότερα στην οδό Βουκουρεστίου, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά του Κολωνακίου.Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι, την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκοταν στην οδό Βαλαωρίτου ομάδα νεαρών εντόπισε σε μία καφετέρια τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο και τον αποδοκίμασε ενώ του πέταξε ένα παπούτσι.

Στις 14:30 οι εργαζόμενοι έφθασαν μέχρι την πόρτα της Βουλής! Μετά το ανθρωποκυνηγητό στα στενά του Κολωνακίου βρέθηκαν για δεύτερη φορά έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, ανενόχλητοι ανέβηκαν την ανηφόρα στο πλαϊνό μέρος του κτιρίου, προκειμένου να εισβάλλουν μέσα, μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις που κοιτούσαν άπραγοι. Όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως οι εργαζόμενοι κάνουν "ντου" προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Από τα επεισόδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι από γκλοπ αστυνομικών, ο Πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ, κ. Παναγιώτης Βελέντζας.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Βουλής, τραγουδώντας παιδικά στιχάκια, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ παραταγμένες γύρω από τους διαδηλωτές.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε Δήμους και οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν σήμερα νέα 24ωρη απεργία.

Όπως τονίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, "η διάταξη θα οδηγήσει σε μετατροπή των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών σε «parking» παιδιών και θα καταργήσει τον Δημόσιο και Παιδαγωγικό χαρακτήρα τους.

Με την 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά και στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων σε άλλους ΟΤΑ ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Παράλληλα ζητεί να αποσυρθεί και η διάταξη που αφορά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Άνοιξαν οι δρόμοι

Για περισσότερο από δύο ώρες παρέμεινε κλειστό το κέντρο της Αθήνας.