ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

Στη φυλακή οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον του ανακριτή...

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον του ανακριτή οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι συνελλήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για χρηματισμό.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σερλή του Μιχαήλ, Γιώργο Τσικνάκη του Εμμανουήλ και Δημήτρη Μαλιάγκα του Νικολάου, οι οποίοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις κατηγορουμένους, μόνο ο Δημήτρης Μαλιάγκας ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι υπόλοιποι δυο συνάδελφοι του αρνήθηκαν τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

«Θέλω να σας πω την αλήθεια. 'Ημουν ο μικρότερος και ο κατώτερος βαθμολογικά. Φεύγοντας από την επιχείρηση πήραν 1.500 ευρώ και εμένα μου έδωσαν τα 500. Ανάλογη συναλλαγή έγινε και δεύτερη φορά» υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Ανακρτική ο Δημήτρης Μαλιάγκας.

Και οι τρεις συνελήφθησαν στις 16 Μαΐου έπειτα από σχετική καταγγελία ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ στο Αιγάλεω σύμφωνα με την οποία απαίτησαν εκβιαστικά 1.000 ευρώ προκειμένου να βεβαιώσουν, τις ελάχιστες δυνατές παραβάσεις.

Μάλιστα, στην οικία του ενός, βρέθηκε ποσό 85.570 ευρώ, ενώ ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που συνελήφθη να έχει πάνω του τα 1.000 ευρώ προσημειωμένα, υποστήριξε ότι είχε το σακάκι του κρεμασμένο σε μια καρέκλα και του τα έβαλαν.