ΕΛΛΑΔΑ

Πρατηριούχος έκλεβε το ΣΔΟΕ… μετά μουσικής!

Πρατηριούχος έκλεβε το ΣΔΟΕ… μετά μουσικής!
Απίστευτο θράσος είχε ένας πρατηριούχος υγρών καυσίμων, ο οποίος έκλεβε ακόμη και το ΣΔΟΕ!

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης

Απίστευτο θράσος είχε ένας πρατηριούχος υγρών καυσίμων, ο οποίος έκλεβε ακόμη και το ΣΔΟΕ! Από το πρατήριο του Ι.Μ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) στην οδό Πειραιώς, στον Ταύρο, ακριβώς απέναντι από το ΣΔΟΕ, έβαζαν καύσιμα όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των “ράμπο”, πριν βγουν για να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του είχε βρει ένα πρωτότυπο τρόπο για να κλέβει και παράλληλα να… διασκεδάζει τους οδηγούς.

Η πλακέτα της αντλίας με τα καύσιμα είχε περασμένο ένα λογισμικό, το οποίο “έπιανε” τη συχνότητα ενός κασετοφώνου με δύο μεγάλα ηχεία, που ήταν μόνιμα έξω από το κατάστημα. Ανάλογα με το ραδιοφωνικό σταθμό που έβαζε ο υπεύθυνος, άλλαζε και η ταχύτητα με την οποία “έτρεχαν” τα λίτρα στην οθόνη της αντλίας!

Κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης έβαλε τέλος στη δράση του πρατηριούχου σήμερα το μεσημέρι. Το κασετόφωνο με τα δύο μεγάλα ηχεία τράβηξαν την προσοχή των ελεγκτών. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου δεν κατάφερε να δώσει κάποια πειστική απάντηση, για το λόγο που το είχε τοποθετήσει έξω από το κατάστημα. Οι άνδρες του υπουργείου Ανάπτυξης ήλεγξαν τις αντλίες, εντόπισαν την πλακέτα με το παράνομο λογιστικό, ενώ δεν πίστευαν στα μάτια τους, αλλά και στα… αυτιά τους, όταν ανακάλυψαν, ότι συνδεόταν μέσω συχνότητας με το κασετόφωνο.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, ενώ αναμένεται να του αφαιρεθεί η άδεια. Στο σημείο πήγε γερανός, ο οποίος ξήλωσε την ταμπέλα. Σε επικοινωνία μας με το πρατήριο, μας διέψευσαν το γεγονός, υποστηρίζοντας, ότι το πρατήριο κλείνει λόγω… ανακαίνισης! Δεν μας εξήγησαν, όμως, σε τι χρειαζόταν ο γερανός...