ΕΛΛΑΔΑ

«Αγανακτισμένοι», ημέρα 4η

«Αγανακτισμένοι», ημέρα 4η
Ημερολόγιο Αγανακτισμένων. Για 4η μέρα διαδηλωτές κάθε ηλικίας και χωρίς κομματική απόχρωση ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία...

Ημερολόγιο Αγανακτισμένων.Για 4η μέρα διαδηλωτές κάθε ηλικίας και χωρίς κομματική απόχρωση συγκεντρώθηκαν και πάλι το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης.

Γύρω στις 8:30 το βράδυ είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, περίπου 4.000 άτομα, με σκοπό να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε «αυτούς» και «όσα» τους κλέβουν τη ζωή.

Βασικό σύνθημα των συγκεντρωμένων είναι για άλλη μια φορά το «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ», ενώ στο λεκτικό «οπλοστάσιό» τους έχουν προστεθεί ειρωνικά σχόλια και συνθήματα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, με αφορμή όσα είπε για το κίνημα διαμαρτυρίας.

Οι ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν και πάλι στα χέρια κατσαρόλες και σφυρίχτρες, ενώ αρκετοί έχουν έρθει με μοτοσικλέτες.

Η λεωφόρος Αμαλίας και οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί, λόγω του πλήθους των διαμαρτυρομένων ορισμένοι εκ των οποίων κρατούν μουσικά όργανα για τη διοργάνωση ρυθμικών χάπενιγκς. Στο πλαίσιο αυτό έκανε την εμφάνισή του και συγκρότημα κρουστών.

Εξάλλου αύριο, ημέρα πανευρωπαικής δράση η πλατεία Συντάγματος αναμένεται να κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 60 χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν μέσω facebook πως θα πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση.