ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση από Ράμπο για τα «στημένα»

Προκαταρκτική εξέταση από Ράμπο για τα «στημένα»
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ανέθεσε σήμερα στους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ανέθεσε σήμερα στους εισαγγελείς του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, στην οποία αναφέρεται σε δύο «στημένους» αγώνες που διενεργήθηκαν το 2008.

Ειδικά σε μία περίπτωση, γίνεται αναφορά στον αγώνα Ξάνθης – Παναθηναϊκού που έγινε το 2008.

Για τον αγώνα αυτό, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπάρχουν στοιχεία για γιο μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου, που στοιχημάτισε ενάμιση εκατ. ευρώ υπέρ της ήττας της ομάδας του, η ομάδα έχασε με σκορ 3-2 και τελικά αυτός κέρδισε από «μαλαισιανή τράπεζα» 13,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου προχώρησε σε αυτή την ενέργεια και την εντάσσει στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας έρευνας για τα λεγόμενα «στημένα» παιχνίδια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για όσα καταγγέλθηκαν την περασμένη Δευτέρα από τους κ. Σωτήρη Βοργιά, Αλέξη Κούγια και Μπάμπη Κατσούλη σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούν σε υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού σε τράπεζες της Μαλαισίας.

Παράγοντες του αθλητισμού αναφέρουν ότι ήταν αναμενόμενη από τον κόσμο του αθλητισμού η παρέμβαση του κ. Μπιτσαξή, ώστε να «μπει φρένο» σε διαδικασίες, υποψίες και ενέργειες που σπιλώνουν το κύρος του ελληνικού αθλητισμού, των ομάδων και όσων καλοπροαίρετα υποστηρίζουν το «ευ αγωνίζεσθαι», τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή, προχωρεί από τη Δικαιοσύνη η διαδικασία κολασμού προσώπων που έχουν εμπλακεί σε «στημένους» αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες εβδομάδες η έρευνα θα προχωρήσει με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων, ενώ αμέσως μετά οι εισαγγελείς θα πρέπει να ερευνήσουν για τα πρόσωπα που «έστησαν» τους αγώνες, δηλαδή σε παράγοντες των ομάδων, ποδοσφαιριστές, προπονητές μάνατζερ και διαιτητές.