ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης
Τα μέλη της οργάνωσης εξήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από τη Λατινική Αμερική...

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης εξαρθρώθηκε μετά πό συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ναρκωτικών Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Γραφείου D.E.A. Αθηνών της Πρεσβείας των Η.Π.Α.

Τα μέλη της οργάνωσης εξήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από τη Λατινική Αμερική, τις εισήγαγαν στην Ελλάδα και στη συνέχεια τις μετέφεραν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 292,80 κιλά κοκαΐνης, ένα κοντέινερ το οποίο περιείχε ξυλεία δαπέδου, κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά και τα έγγραφα-παραστατικά διακίνησης του κοντέινερ.
Συνολικά συνελήφθησαν 9 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί εγκέφαλοι-οργανωτές της διακίνησης, δύο αλλοδαποί παραλήπτες-αγοραστές της ποσότητας κοκαΐνης, καθώς και τέσσερις διαμεσολαβητές σε ότι αφορά τον εκτελωνισμό του φόρτου και τη γενικότερη διαχείρισή του στα όρια της Επικράτειας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και της παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών».