ΕΛΛΑΔΑ

Κείμενο των «Πυρήνων» για τον Σάββα Ξηρό και «αγανακτισμένους»

Κείμενο των «Πυρήνων» για τον Σάββα Ξηρό και «αγανακτισμένους»
Εν όψει της εξέτασης της αίτησης αποφυλάκισης του προφυλακισμένου...

Εν όψει της εξέτασης της αίτησης αποφυλάκισης του προφυλακισμένου για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Σάββα Ξηρού, τα μέλη των «Πυρήνων» έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω ακροαριστερής ιστοσελίδας, σχετικό κείμενο.
Στο κείμενο γίνεται αναφορά και για το κίνημα των «αγανακτισμένων» για τα μέλη των οποίων αναφέρουν πως «Στις μειοψηφίες εκείνες των συγκεντρωμένων του Συντάγματος που δεν εκτονώνονται σε χαζοχαρούμενα happening με λουλουδάκια στα ΜΑΤ και τραγουδάκια για να επιστρέψουν μετά από λίγο στην κανονικότητα του σπιτιού τους, αλλά αντίθετα βρίσκουν εκεί μια ευκαιρία να συλλογικοποιήσουν τις αρνήσεις τους. Σε όσους τέλος οπλίζονται με σκέψεις, με θαρραλέες ανάσες ελευθερίας, με πέτρες, με μολότοφ, με πιστόλια για να επιτεθούνε ότι ασχημαίνει τη ζωή μας».

Ειδικότερα, αναφέρουν: «Στις 6 Ιουνίου εξετάζεται η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας. Έχουν περάσει περίπου 9 χρόνια απ' την άτυχη στιγμή της έκρηξης βόμβας στα χέρια του αγωνιστή Σ. Ξηρού που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του. Εννιά χρόνια φυλακής στα υπόγεια του Κορυδαλλού, εννιά χρόνια επιδείνωσης της υγείας του, εννιά χρόνια ελλιπoύς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εννιά χρόνια εκδίκησης απ΄ τη μεριά του κράτους, εννιά χρόνια μνήμης απ΄ τη μεριά των επαναστατημένων ανθρώπων.
Ούτε τώρα, ούτε ποτέ δεν θα επικαλούμασταν την ευαισθησία ή τον οίκτο της εξουσίας παρακαλώντας για κάποια παραχώρηση. Ούτε μας απασχολούν οι συχνές νομικές παρατυπίες που ακυρώνουν τους δικούς της νόμους επιβεβαιώνοντας την αλαζονεία της τυραννίας της.
Αντίθετα απευθυνόμαστε στον κόσμο της αμφισβήτησης, στις ανήσυχες συνειδήσεις, στα επαναστατημένα βλέμματα. Σε όλους όσους δεν καταπίνουν αμάσητα τις αλήθειες των τηλεεισαγγελέων και δεν νανουρίζονται απ΄ τις υποσχέσεις του θεάματος.

Σε αυτούς που δεν γκρινιάζουν για την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης διεκδικώντας ψευδαισθήσεις κάθαρσης των θεσμών, αλλά αντιλαμβάνονται πως η οικονομική εκμετάλλευση και η διαφθορά αποτελεί τη μόνη αλήθεια του συστήματος. Στις μειοψηφίες εκείνες των συγκεντρωμένων του Συντάγματος που δεν εκτονώνονται σε χαζοχαρούμενα happening με λουλουδάκια στα ΜΑΤ και τραγουδάκια για να επιστρέψουν μετά από λίγο στην κανονικότητα του σπιτιού τους, αλλά αντίθετα βρίσκουν εκεί μια ευκαιρία να συλλογικοποιήσουν τις αρνήσεις τους.

Σε όσους τέλος οπλίζονται με σκέψεις, με θαρραλέες ανάσες ελευθερίας, με πέτρες, με μολότοφ, με πιστόλια για να επιτεθούνε ότι ασχημαίνει τη ζωή μας.
Από αυτούς περιμένουμε να μην ξεχάσουν και να μην "ξεχαστούν" και οι ίδιοι. Να μην ξεχάσουν τα εγκληματικά βασανιστήρια που πέρασε ο Σ. Ξηρός στον Ευαγγελισμό τη στιγμή που η βαρβαρότητα έβρισκε το άλλοθί της απ' την ιατρική επιστήμη.

Επώνυμοι αρχι-ιατροί και τα επιτελεία τους σε πλήρη συνεργασία με τα μπάσταρδα της αντιτρομοκρατικής "δηλητηρίασαν" τον Σάββα με ψυχοφάρμακα και ουσίες αποδομώντας του την προσωπικότητα και την ψυχική του υγεία. Σε συνδυασμό με τον βαρύτατο τραυματισμό του (προβλήματα ακοής και όρασης, ακρωτηριασμός δακτύλων του χεριού) η περίπτωσή του αποτυπώνει όλη την εκδικητική μανία του κράτους απέναντι στους εχθρούς του.
(…)
Εμείς ως Σ.Π.Φ. μέσα από τις φυλακές μπορούμε, προς το παρόν, να προσφέρουμε την αμέριστη και ολόψυχη αλληλεγγύη μας στο Σ. Ξηρό δίνοντας τη δέσμευση ότι στεκόμαστε δίπλα του στήνοντας το δικό μας οδόφραγμα απέναντι στους διώκτες μας.Κι αυτές οι λέξεις δεν είναι ασήμαντες ούτε ειπωμένες αδιάφορα, αλλά νοήματα πυρακτωμένα στην καρδιά και τη συνείδησή μας."Και τη δέκατη τρίτη νύχτα άκουσε κάποιον να βογγάει στο γειτονικό κελί.
Κι ένοιωσε θλίψη ανείπωτη, ότι δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Άρχισε λοιπόν να σέρνεται σιγά σιγά προς το μέρος του τοίχου. {...}Κι όταν έφτασε, τέλος, σήκωσε το χέρι του κι άρχισε να χτυπάει τον τοίχο.Και μονομιάς το βογγητό έπαψε. Κι ένα σπασμένο χτύπημα ακούστηκε στον τοίχο του άλλου κελιού.
Προς δόξαν του Ανθρώπου."
Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Αργυρού Παναγιώτης
Νικολόπουλος Γιώργος
Οικονομίδου Όλγα
Πολύδωρος ΓιώργοςΤσάκαλος Χρήστος
Χατζημιχελάκης Χάρης
Τσάκαλος Γεράσιμος
Νικολόπουλος Μιχάλης
Δαμιανός Μπολάνο