ΕΛΛΑΔΑ

«Βούλιαξε» από αγανάκτηση το Σύνταγμα

«Βούλιαξε» από αγανάκτηση το Σύνταγμα
Πρωτοφανής σε όγκο ήταν η χθεσινή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο κέντρο...

Πρωτοφανής σε όγκο ήταν η χθεσινή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους του κέντρου, από τα Προπύλαια έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και από την Κολοκοτρώνη έως τη Φιλελλήνων.

Ο όγκος των διαδηλωτών ήταν τέτοιος στην πλατεία Συντάγματος που κυριολεκτικά δεν μπορούσε να μετακινηθεί κανείς από το «στριμωξίδι».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τις 200.000.

Το παρόν στη μεγαλειώδη διαδήλωση έδωσαν πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι είχαν φτάσει με λεωφορεία από το απόγευμα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οικογενειάρχες με τα μωρά τους , νέοι και νέες και γέροντες όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων και όλων των κομματικών χώρων έδωσαν ηχηρό «παρών» αλλά και μία νέα δυναμική στο κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Το ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης ξεχείλισε, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν ρυθμικά με όλη τους τη δύναμη τα συνθήματα «Κλέφτες - Κλέφτες» και «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω». Οι

Αγανακτισμένοι ήταν για άλλη μια φορά εφοδιασμένοι με σφυρίχτρες και κατσαρόλες ενώ κρατούσαν ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές σημαίες.

Το μνημόνιο, η ατιμωρησία των πολιτικών, η κλοπή του δημόσιου πλούτου, η κατάσταση στην παιδεία και την υγεία, αλλά και η ανεργία αποτέλεσαν τις βασικές ανησυχίες των διαδηλωτών που ανησυχούν για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Εντύπωση προκάλεσαν οι περίπου 40 ιερείς που βρέθηκαν στη στγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" κρατώντας πανό που έγραφε " Η Μητρόπολη της Αιγιαλείας είναι εδώ μαζί σας".

Μεγάλη σε όγκο ήταν και η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο. Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν συνθήματα κατά του μνημονίου, ενώ υπήρχαν σκίτσα αυτοσχέδιας ζωγραφικής, αλλά και βιβλίο συλλογής υπογραφών.

Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα . Περίπου 10.000 Πατρινοί έδωσαν δυναμικό παρών, δέσποζαν δύο καρναβαλικές φιγούρες, μία του Θεόδωρου Πάγκαλου και μία της Άγκελα Μέρκελ που κρατούν μαχαιροπίρουνα. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει και μπουφές που είναι διαθέσιμος για όλους όσοι βρίσκονται στην Πλατεία.

Παρόμοια εικόνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, στον Πύργο, τη Λαμία, την Καλαμάτα, την Καβάλα, το Ηράκλειο. Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Μια …Ελλάδα «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα