ΕΛΛΑΔΑ

Οι «φυλές» των Αγανακτισμένων

Οι «φυλές» των Αγανακτισμένων
Απόγευμα Δευτέρας και για μια ακόμα μέρα βρέθηκαν στους δρόμους οι «αγανακτισμένοι» πολίτες...

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φιλιππάκος

Απόγευμα Δευτέρας και για μια ακόμα μέρα οι «αγανακτισμένοι» πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους. Ο όγκος τους ήταν φυσικά λιγότερος από άλλες μέρες και ιδιαίτερα από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Κυριακής (5/6).

Με λιγότερα άτομα, ξεχώριζαν καλύτερα οι κοινωνικές «κάστες» των ατόμων που είναι συγκεντρωμένα στη Βουλή και στην Πλατεία Συντάγματος.

Από απλούς μεροκαματιάρηδες και νοικοκυρές με παιδιά, μέχρι «χίπηδες» και άτομα που πρόσφεραν δωρεάν μαθήματα γιόγκα!

Άτομα τελείως διαφορετικά που τους ενώνει η αγανάκτηση για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Από τη μία, συγκέντρωση 400 ατόμων μπροστά από τη Βουλή και από την άλλη 2.000 άτομα στην πλατεία Συντάγματος οι οποίοι έκαναν μια ανοικτή ομιλία προβληματισμού για τα γεγονότα τα οποία περνάει η χώρα. Οι «αγανακτισμένοι» από την μία και οι «προβληματισμένοι» από την άλλη.

Η Γιώτα Κ. βρέθηκε για μια ακόμα μέρα στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τα δύο, από τα τρία παιδιά της. Όπως μας είπε: «Τα παίρνω μαζί μου για να καταλάβουν τώρα που είναι μικρά, ότι δεν πρέπει όταν μεγαλώσουν να κάνουν τα ίδια λάθη. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, δεν τα βγάζουμε πέρα».

Παραδίπλα ο Γιώργος Α., συνταξιούχος του ΟΓΑ ο οποίος τόνισε πως:

«Από την πλατεία δεν θα φύγω, αν δεν φύγουν αυτοί πρώτα που είναι απέναντι (Βουλή). Γιατί να πληρώσω εγώ από την μικρή μου σύνταξη, αυτά που εκείνοι έχουν κλέψει;»

Ο Κώστας Ν. 42 χρονών, δηλώνει …ανέμελος αλλά και «αγανακτισμένος».

«Πρέπει οι κινητοποιήσεις να γίνουν πιο μαζικές, γιατί πολύ φοβάμαι πως δεν ιδρώνει το αυτάκι τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γυναίκα του Χριστιάνα Ν. η οποία ανέφερε πως: «Αυτό το κίνημα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να “ξεφουσκώσει”. Οι περισσότεροι είμαστε στα όρια της ανέχειας, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας φτάσουν στα όρια της εξαθλίωσης».

Τελευταίος έδωσε στο newsbomb.gr, την άποψή του, ο Βασίλης Κ. 27 ετών, πρόσφατα άνεργος λόγω απόλυσης:

«Στην επιχείρηση που εργαζόμουν, ήμασταν 35 άτομα και μέσα σε μια νύχτα οι 20 βρεθήκαμε στον δρόμο. Το σπίτι μου είναι πλέον η πλατεία Συντάγματος. Εδώ ανήκω, μέχρι να φύγουν οι κλέφτες που είναι μέσα. Αυτοί φταίνε που έχασα τη δουλειά μου, αυτοί φταίνε που δεν μπορώ να βρω τώρα δουλειά.»

Δείτε τα πλάνα από μια τυπική μέρα των "αγανακτισμένων".

Διαβάστε επίσης: Για 13η μέρα στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»