ΕΛΛΑΔΑ

Πράξη ανθρωπιάς από τον Κ. Μαργαρίτη

Πράξη ανθρωπιάς από τον Κ. Μαργαρίτη
Εθελοντής στους Παγκόσμιους Αγώνες ΄΄ SPECIAL OLYMPICS΄΄, που θα γίνουν στην Αθήνα...

Εθελοντής στους Παγκόσμιους Αγώνες ΄΄ SPECIAL OLYMPICS΄΄, που θα γίνουν στην Αθήνα δήλωσε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο οποίος τόνισε πως οι αγώνες αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στο κόσμο, στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας, ένα αληθινά ξεχωριστό και πολλαπλά ωφέλιμο γεγονός για την Ελλάδα.

«Είμαι ένας αγανακτισμένος πολίτης και ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στο αναπηρικό κίνημα. Να πούμε όχι στην εσωστρέφεια, να φωνάξουμε ναι στην ίση συμμετοχή».

Ο Κ. Μαργαρίτης σημειώνει πως οι πολιτικοί της πατρίδας μας οφείλουν να γίνουν πιο άμεσοι και να πρωταγωνιστούν στα μεγάλα γεγονότα της χώρας.

«Η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και οι συνεργάτες της, δίνουμε έναν ωραίο αγώνα για να προωθήσουμε το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανθρώπινο πρόσωπο της Ελλάδας μας, υπογραμμίζει ο γνωστός δημοσιογράφος.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο κ. Μαργαρίτης θα ασχολείται τον τομέα των Διεθνείς Σχέσεις των Special Olympics και θα έχει υπό την ευθύνη του τους Προέδρους και τους VIP των αποστολών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

«Είναι μια ευχάριστη πρόκληση για μένα και θα ήθελα να προσκαλέσω και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας να συστρατευθεί εθελοντικά όπου αυτό αισθάνεται καλά. Να μην φοβηθούν τη δράση και τη συμμετοχή. Δημιουργικά και συνθετικά θα αλλάξουμε τη χώρα».

Ο Κ. Μαργαρίτης κατά την περίοδο που διοικούσε τον ΟΕΕΚ, είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο αναπηρικό κίνημα.

«Να δούμε κατάματα τους ανάπηρους και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν τις πόλεις και τα στάδια ευκολοπροσβάσιμα.
Η ιδέα του παγκόσμιου αθλητισμού είναι μοναδική».

Στην ερώτηση αν η οικονομική κρίση θα επηρεάσει τους αγώνες ο κ. Μαργαρίτης ξεκαθαρίζει πως με λίγα χρήματα και πολύ μεράκι, μπορούν να διοργανωθούν πολύ καλοί αγώνες, σημειώνοντας πως καθοριστικό ρόλο στην άρτια διοργάνωση θα παίξουν οι εθελοντές.

«Ας ξεχάσουμε παλιές λογικές που δαπανούσαμε εκατοντάδες εκατομμυρίων για μεγάλα διεθνή γεγονότα. Προέχει η σωτηρία και η υστεροφημία της χώρας. Οι δημιουργικές δυνάμεις από τις πλατείες ας έρθουν κοντά μας στα Special Olympics.
Νοιώθω ήδη πρωταθλητής με τους πρωταθλητές».

Η Οργανωτική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics με επιστολή της ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη για τη στήριξη των ξεχωριστών αγώνων, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας, ένα αληθινά ξεχωριστό και πολλαπλό ωφέλιμο γεγονός για τις χώρες που τους φιλοξενούν.
«Η πολιτιστική και ανθρωπιστική διάσταση των ειδικών εκδηλώσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, προσδίδουν στη διοργάνωση πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα, το ρόλο ενός αποτελεσματικού καταλύτη για κοινωνική αλλαγή με στόχο την κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία, αλλά και κάθε τι του διαφορετικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Ο Κωνσταντίνος Μαργαίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης- ΗΠΑ. Είναι δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία σε ομογενειακά μέσα και σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδος. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ το 2007 και έχει διοικήσει με επιτυχία μεγάλους κρατικούς οργανισμούς.Είναι Επίτιμος Δημότης των πόλεων Austin και Travis County των Η.Π.Α.

Επίσης είναι ο Συγγραφέας του πολιτικού – τεχνοκρατικού βιβλίου «Με άλλη Ματιά…» από τον εκδοτικό οίκο «Εξάντας»

Είναι ο πρώτος πολιτικός που θα είναι εθελοντής στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics – Αθήνα 2011.