ΕΛΛΑΔΑ

Θλιβερά επεισόδια στη μεγαλειώδη συγκέντρωση

Θλιβερά επεισόδια στη μεγαλειώδη συγκέντρωση
Συνολικά 69 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 36 αστυνομικοί...

Συνολικά 69 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 36 αστυνομικοί, κατά τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια που αμαύρωσαν τη χθεσινή μεγαλειώδη πορεία χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών.

Αναλυτικά, οι 33 πολίτες, 30 άντρες και 3 γυναίκες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Εξ αυτών οι 8 αποχώρησαν καθώς η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία, ενώ έχουν γίνει τέσσερις εισαγωγές μια στο χειρουργικό και τρεις στο ορθοπεδικό. Η κατάσταση των υπολοίπων δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τους 36 ένστολους που δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν, δέκα διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι με περιπολικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μέτωπο των συλλήψεων, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 26 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις οι 15. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το πέρασμα των κουκουλοφόρων

Δεκάδες τραυματίες, ζημιές στα ξενοδοχεία περιμετρικά του Συντάγματος και δρόμους που θυμίζουν πεδίο μάχης άφησαν στο πέρασμά τους οι κουκουλοφόροι, που αμαύρωσαν την χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Ομάδα νεαρών έκαψε σωρούς από ξύλα και κάδους απορριμμάτων, ενώ έσπασαν μάρμαρα. Συνολικά, προκλήθηκαν ζημιές στις τζαμαρίες δύο καταστημάτων, στις ταμπέλες δύο υποκαταστημάτων τράπεζας, σε τέσσερις στάσεις λεωφορείων, αλλά και στα πεζοδρόμια των γύρω δρόμων.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο: Οι Αγανακτισμένοι ξανά στο Σύνταγμα