ΕΛΛΑΔΑ

ΗΠΑ: Ειρηνική διάλυση συγκέντρωσης ομογενών υπέρ των «Αγανακτισμένων»

ΗΠΑ: Ειρηνική διάλυση συγκέντρωσης ομογενών  υπέρ των «Αγανακτισμένων»
Τη συμπαράστασή τους στους «Αγανακτισμένους» της Ελλάδας εξέφρασαν...

Τη συμπαράστασή τους στους «Αγανακτισμένους» της Ελλάδας εξέφρασαν την Παρασκευή οι ομογενείς της Αμερικής με ειρηνική συγκέντρωσή τους, μπροστά από το Γενικό Προξενείο της χώρα μας στη Νέα Υόρκη.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 40 άτομα και μοίραζαν στους περαστικούς φυλλάδια στα οποία ανέφεραν ότι συμπαρίσταται στους Έλληνες «Αγανακτισμένους» «που διαδηλώνουν κατά των εξοντωτικών μέτρων λιτότητας».

Επιπλέον οι συγκεντρωμένοι – μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και ομογενείς πανεπιστημιακοί- κρατούσαν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες, καθώς και σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας.

Επίσης, κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα (ελληνικά και αγγλικά) υποστήριξης στον ελληνικό λαό και κατά των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση – η πρωτοβουλία της κίνησης δεν ανήκει σε ομογενειακούς φορείς – διαλύθηκαν ειρηνικά και χωρίς επεισόδια.
Προηγουμένως είχαν παραδώσει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας ψήφισμα. που απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και προς τα ΜΜΕ.