ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Ολοκληρώθηκε το κεντρικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του «μεσοπρόθεσμου» προγράμματος...

Ολοκληρώθηκε το κεντρικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του «μεσοπρόθεσμου» προγράμματος στην Αθήνα, με πορεία προς τη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια στις 11.00 το πρωί, στην οποία ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στην ομιλία του κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι με την πολιτική τους ευνοούν «τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων». Εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική της συναίνεσης και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αυτοοργανωθούν μέσα στους χώρους δουλειάς και να ενωθούν, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, «για να ανατραπεί ο αντιδραστικός συσχετισμός».

Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε 55 πόλεις όλης της χώρας. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τις σημερινές διαδηλώσεις ανέφερε ότι «οι δυνάμεις τους ΠΑΜΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαίτησαν την σαφή καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του ‘’μεσοπρόθεσμου προγράμματος’’, την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματα της. Πρότειναν κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία κατά την συζήτηση των μέτρων στην ολομέλεια της Βουλής».