ΕΛΛΑΔΑ

Τον εκβίαζε και τον απειλούσε για χρόνια

Τον εκβίαζε και τον απειλούσε για χρόνια
Στην Διεύθυνση ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατήγγειλε...

Στην Διεύθυνση ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ένας άνδρας την σε βάρος διάπραξη των αδικημάτων της τοκογλυφίας και του εκβιασμού.

Ο καταγγέλλων ζούσε ένα πραγματικό εφιάλτη για διάστημα περίπου δυόμιση χρόνων καθώς η ανάγκη χρημάτων τον έκανε έρμαιο στις ορέξεις των τοκογλύφων.

Συγκεκριμένα, ο παθών ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφέ -μπαρ στη Ν. Κρήνη, λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάστηκε να δανειστεί από τον δράστη τμηματικά το χρηματικό ποσό των 17.500 €, με επιτόκιο 10% μηνιαίως.

Επιπλέον, το θύμα μπήκε εγγυητής, προκειμένου να δανειστεί άλλος επιχειρηματίας της περιοχής, το χρηματικό ποσό των 10.000 €, από το δράστη.

Ωστόσο, λόγω της αδυναμίας του τελευταίου να πληρώσει αυτό το ποσό, ο δράστης χρέωσε στον παθόντα το ποσό αυτό. Για χρονικό διάστημα (11) μηνών, ο παθών κατέβαλε μηνιαίως 3.000 €, τα οποία αντιστοιχούσαν μόνο σε τόκους, χωρίς να μειώνεται το αρχικό κεφάλαιο, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των τόκων, δράστης τον εξύβριζε και τον απειλούσε, είτε τηλεφωνικώς είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία του.

Συνολικά ο παθών δανείστηκε 17.500 € πριν δυόμιση έτη και έχει επιστρέψει 78.500 €, ενώ κατά το δράστη οφείλει ακόμη 16.500 €.

Την 14-06-2011, ο δράστης μετέβη στο κατάστημα του παθόντα, με ένα ακόμα άγνωστο άτομο, ο οποίος τον χτύπησε στο πρόσωπο, λόγω αδυναμίας πληρωμής της δόσης.

Οι άνδρες της αστυνομίας προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 500 €, προκειμένου να δοθεί ως μέρος του χρέους στο δράστη και σε προκαθορισμένο ραντεβού τον συνέλαβαν.