ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Έλληνες

Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Έλληνες
Σαν …πολυτέλεια φαντάζουν οι διακοπές φέτος για τους Έλληνες σύμφωνα με την Πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ…

Σαν …πολυτέλεια φαντάζουν οι διακοπές φέτος για τους Έλληνες, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ. Τα αποτελέσματα έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr με τους «διψασμένους» για διακοπές πολίτες, να βλέπουν αυτό το «θερμό» καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά μόνο... από τον χάρτη!

«Για διακοπές δεν περισσεύουν λεφτά»

Μια βουτιά στα δροσερά νερά κοντινής από την Αθήνα παραλίας αναζητά η Ελευθερία Βολίκα, καθώς οι άδειες τσέπες... είναι η αιτία που «ναυάγησαν» τα σχέδιά της για διακοπές.

«Φέτος τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι να κάνουμε κανένα μπανάκι σε περιοχές κοντά στην Αθήνα» δηλώνει στο Newsbomb.gr η ίδια ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «οι περισσότεροι επιλέγουν φέτος να περάσουν τις διακοπές τους στον τόπο καταγωγής τους».

«Το μπάνιο στην παραλία είναι δωρεάν! Είναι κάτι που δεν μπορούν να μας κόψουν οι πολιτικοί. Τουλάχιστον προς το παρόν» σχολιάζει με καυστικό τρόπο μία άνεργη γυναίκα, η οποία το Σάββατο προτίμησε να αντιμετωπίσει τον μίνι καύσωνα κάνοντας βουτιές σε μία παραλία στο Καβούρι. Στην οικογένειά τους, όπως λέει η ίδια, υπάρχουν τρία άτομα που δεν έχουν δουλειά, με αποτέλεσμα οι ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές σε κάποιον παραδεισένιο προορισμό… να αναβιώνουν μόνο από τις περσινές φωτογραφίες…

«Καλοκαιρινή άδεια... στο σπίτι της αδερφής μου! Μάλιστα οι διακοπές μου φέτος θα είναι συντομότερες σε διάρκεια καθώς η τρέχουσα οικονομική κρίση δεν μου επιτρέπει να παρατείνω τον χρόνο» ανέφερε ο Δ.Φ. ο οποίος σκέφτεται να εγκαλείψει μόνιμα τη χώρα, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

«Νοικιάστε» δωμάτιο στο εξοχικό του... φίλους σας

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΚΑ, το 72% φέτος θα κάνει διακοπές είτε σε δικό του σπίτι στο χωριό ή τον τόπο καταγωγής τους, είτε θα φιλοξενηθεί σε φιλικό σπίτι. Συγκεκριμένα το 50% θα διαμείνει σε πατρικό σπίτι, το 24% σε φιλικό – συγγενικό σπίτι, ενώ το 26% θα διαμείνει σε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενο σπίτι ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα λοιπόν, ο κόσμος φέτος δεν θα μπορέσει να απομακρυνθεί πολύ από τον τόπο διαμονής του και οι περισσότεροι θα αρκεστούν σε μικρές αποδράσεις σε κοντινά μέρη.

Άλλωστε, όπως θα διαπιστώσετε στο video που ακολουθεί οι διακοπές φέτος είναι όνειρο θερινής νυκτός…