ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Εύβοια

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Εύβοια
Μικρές εστίες φωτιάς έχουν παραμείνει στην Εύβοια-Υπό έλεγχο τέθηκαν φωτιές σε Ζάκυνθο, Λακωνία

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια και πλέον υπάρχουν μόνο μικρές εστίες που καίνε, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα μήκος δυο χιλιομέτρων είχει το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια, που ξεκίνησε το καταστροφικό του έργο μεταξύ των περιοχών Άγιος και Αγιόκαμπος, όπου νωρίτερα οι πύρινες "γλώσσες" πέρασαν κοντά από εξοχικές κατοικίες.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής δίνουν δύσκολη μάχη με τις φλόγες ενώ το γεγονός πως οι δυνατοί άνεμοι, εντάσεως έως και 8 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή έχουν κοπάσει, γεμίζει με αισιοδοξία.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η συνεχής ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής.

Έντεκα αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Στο έδαφος υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν 81 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δυο πεζοπόρα τμήματα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση αλλά και πεύκα.

Πρόβλημα παρουσιάζεται στις τηλεπικοινωνίες στη φλεγόμενη περιοχή.

Τα άλλα μέτωπα

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν λίγη ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νερατζούλες Αργασίου στη Ζάκυνθο, όπου επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο. Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούπια του νομού Λακωνίας.

Τρία οχήματα της πυροσβεστικής με οκτώ πυροσβέστες κι ένα πεζοπόρο τμήμα επιχειρούν χερσαία, ενώ από αέρος βοηθούν στην πυρόσβεση δυο αεροσκάφη. Τελικά η φωτιά πριν από λίγη ώρα κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο, μετά τον σκληρό αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου νωρίτερα απείλησε σπίτια και έκαψε πευκοδάσος. Υπό έλεγχο η φωτιά και στην Αιτωλοακαρνανία.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα

Υψηλός είναι και αύριο ο κίνδυνος φωτιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) προβλέπεται τη Δευτέρα 11 Ιουλίου για την Περιφέρεια Αττικής και τη νότια Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.