ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο 21χρονος ταξιτζής

Απολογείται  ο 21χρονος ταξιτζής
Τη στιγμή που ο 21χρονος οδηγός ταξί θα οδηγείται σήμερα...

Τη στιγμή που ο 21χρονος οδηγός ταξί θα οδηγείται σήμερα στο ανακριτικό γραφείο απολογούμενος για το έγκλημα που φέρεται να διέπραξε με θύμα έναν νεαρό τουρίστα, οι γονείς του άτυχου 19χρονου θα αντικρίζουν το άψυχο σώμα του γιου τους.

Οι τραγικοί γονείς του Robert Sebbage, Rhian και Andrew έφτασαν στη χώρα μας και δη στο τουριστικό θέρετρο Λαγανά Ζακύνθου, εκεί όπου πριν λίγες ημέρες παραθέριζε ο γιος τους, προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του.
Ο άτυχος Robert βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα Τετάρτης έπειτα από συμπλοκή με τον 21χρονο οδηγό ταξί όταν ο τελευταίος εξαγριώθηκε από τα πειράγματα της παρέας του θύματος.

Ο αυτοκινητιστής άρπαξε ένα σουγιά που έκρυβε στο όχημα και με αυτό κατάφερε ένα φονικό χτύπημα στη καρδιά του νεαρού με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ενώ από το αμόκ του δράστη δεν γλίτωσαν ούτε οι φίλοι του βρετανού οι οποίοι τραυματίστηκαν στη κοιλιά και στα πόδια.

Για το θλιβερό περιστατικό, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέλει να επισημάνει ότι αυτό το συμβάν δεν θα πρέπει να χαρακτηρίσει το νησί και να αμαυρώσει τον τόπο. Αναλυτικά το κείμενο:
«Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Ζακύνθου δηλώνουμε ότι θλιβόμαστε και καταδικάζουμε το ατυχές περιστατικό του θανάτου του βρετανού τουρίστα Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί για το μεμονωμένο γεγονός αυτό να «ποινικοποιούνται» οι επιχειρήσεις διαμονής ή διασκέδασης, ούτε να απαξιώνεται η Ζάκυνθος ως τουριστικός προορισμός.

Σε ολόκληρη την υφήλιο συμβαίνουν καθημερινά σε τουριστικά μέρη ατυχή περιστατικά. Η δυσφήμιση κρατών ή προορισμών εξαιτίας τέτοιων τυχαίων περιστατικών, είναι τουλάχιστον επιπολαιότητα. Κράτη προηγμένα όπου συνέβησαν ακόμα και μαζικά τρομοκρατικά κρούσματα (πχ. Αγγλία, Ισπανία), δεν χρεώθηκαν ως ανασφαλείς τουριστικοί προορισμοί και πολύ σωστά.

Με ποιά λογική λοιπόν, κάποιοι σπεύδουν σε κριτικές και σχόλια, με πιθανό αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί το νησί μας ως ανασφαλής προορισμός, καταδικάζοντας τη φιλόξενη κοινωνία μας από ένα περιστατικό που θα μπορούσε νασυμβεί οπουδήποτε στον κόσμο;

Η Ζάκυνθος φιλοξενεί για δεκαετίες εκατομμύρια τουρίστες. Πόσα ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί;
Η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας απειλείται από ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση του κοινού. Εμείς ως επιχειρηματίες του τουρισμού, θα εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε την παραδοσιακή φιλοξενία της Ζακύνθου στους επισκέπτες μας.

Η Ζάκυνθος θα παραμείνει ένας φιλόξενος προορισμός με υπέροχη φυσική ομορφιά, πολιτισμικό και πολιτιστικό πλούτο, αλλά κυρίως ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.
Καλούμε όλους όσους ψάχνουν ευκαιρίες για πρόχειρες και ατεκμηρίωτες δηλώσεις, να αναλογιστούν το βαρύ κόστος που καλείται άδικα να πληρώσει το νησί μας».