ΕΛΛΑΔΑ

Το ποδήλατο μπαίνει στη ζωή μας

Το ποδήλατο μπαίνει στη ζωή μας
Νέες συνήθειες ευελπιστεί να περάσει στους έλληνες πολίτες το Υπουργείο Υγείας...

Νέες συνήθειες ευελπιστεί να περάσει στους έλληνες πολίτες το Υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, βελτίωση της καθημερινότητας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» βάζει το ποδήλατο στη ζωή μας.

Με τη δράση αυτή δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πολιτών και τη γνωριμία τους με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης αλλά και την εμπειρία της ήπιας σωματικής άσκησης, που προσφέρει το ποδήλατο.

Επιστημονικές έρευνες, έχουν πλέον αποδείξει και επιβεβαιώσει πως η άσκηση με το ποδήλατο, έχει θετική επίδραση στη γενική υγεία και ευεξία του ανθρώπου.

Η δράση αυτή, δεν στοχεύει μόνο στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά προωθεί και την ανάπτυξη τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ικανών για την τόνωση της οικονομίας της χώρας μας.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε πιλοτικό στάδιο, προμηθεύει τους Δήμους της χώρας με ποδήλατα που φέρουν ειδική σήμανση. Τα ποδήλατα αυτά θα τα διαχειρίζονται οι Δήμοι διατηρώντας την υποχρέωση της φύλαξης και συντήρησης του εξοπλισμού. Παράλληλα, θα πρέπει να μεριμνήσουν να χαράξουν ασφαλείς διαδρομές, προσβάσιμες από όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 20:30, από το Δήμο Σαμοθράκης και ακολουθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 19.30 ο Δήμος Αλμωπίας (Νομός Πέλλας).