ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Α.Πάγου για τα μπλόκα των ταξί

Παρέμβαση Α.Πάγου για τα μπλόκα των ταξί
Εντολή προς τις Εισαγγελίες Εφετών όλης της χώρες να λάβουν...

Εντολή προς τις Εισαγγελίες Εφετών όλης της χώρες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες αλλά και να λειτουργούν ανεμπόδιστα οι εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας (λιμάνια, αεροδρόμια), έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Με αφορμή τις σχετικές αναφορές του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τα μπλόκα των ταξιτζήδων, ο κ. Τέντες ζήτησε:

*Να σχηματίζονται δικογραφίες όταν διαπιστώνεται ότι διαπράττεται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή κατάληψη οδοστρώματος και οι υποθέσεις να εκδικάζονται άμεσα.

*Να εντοπίζονται μέσω της αστυνομίας τα πρόσωπα εκείνα που αφαιρούν τις πινακίδες οχημάτων των ταξί τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την κατάληψη οδοστρώματος.

Μάλιστα στην ίδια παραγγελία του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά σε περίπτωση που στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρακώλυσης να εξετάζεται και η επιβολή διοικητικής ποινής , δηλαδή της αφαίρεσης αδείας κυκλοφορίας οχημάτων.