ΕΛΛΑΔΑ

Ταξιτζήδες: Η απεργία μας εξαθλίωσε οικονομικά

Ταξιτζήδες: Η απεργία μας εξαθλίωσε οικονομικά
Μετά από 17 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν φτάσει στα όρια τους...

Μετά από 17 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν φτάσει στα όρια τους οικονομικά. Με τις υποχρεώσεις να τρέχουν καθημερινά, οι ταξιτζήδες παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τις οικονομίες που είχαν στην άκρη.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στα νησιά που οι αυτοκινητιστές περιμένουν το καλοκαίρι για να δουλέψουν και να βγάλουν τα σπασμένα όλης της χρονιάς. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που οι ιδιοκτήτες ταξί σε Ρόδο, Κω και Σύρο αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Κω κ. Βαγγέλης Ήλιος, μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε πως το επάγγελμα του ταξιτζή στην Κω είναι πλέον εποχικό.

«Μέσα σε 3 μήνες πρέπει να βγάλουμε τα χρήματα για να ζήσουμε και το χειμώνα. Τους χειμερινούς μήνες σχολάω ακόμα και με 20 ευρώ μεροκάματο. Υπάρχουν συνάδελφοι που οικονομικά είναι πολύ άσχημα, με υποχρεώσεις που τρέχουν, με χρέη στις τράπεζες κλπ. Ελπίζουμε ότι στην κυβέρνηση θα πρυτανεύσει η λογική και θα αποφασίσει να ισχύσει για μας ότι και σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Ήλιος τόνισε πως το άσχημο στην όλη κατάσταση ήταν το γεγονός ότι πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την απεργία των ταξιτζήδων για να κερδοσκοπήσουν. «Δυστυχώς η πειρατεία έκανε την εμφάνισή της στο νησί. Κάποιοι επιτήδειοι «πειρατές» έπαιρναν κούρσες με τουρίστες από το αεροδρόμιο μέχρι την πόλη της Κω χρεώνοντας 80 και 100 ευρώ», σημειώνει στο newsbomb.gr ο κ. Ήλιος.

Διαβάστε επίσης: Έσπασε το «μέτωπο» των ταξιτζήδων