ΕΛΛΑΔΑ

Ταξιτζήδες: «Διάλειμμα και επιστροφή τον Σεπτέμβριο»

Ταξιτζήδες: «Διάλειμμα και επιστροφή τον Σεπτέμβριο»
Οι ιδιοκτήτες ταξί μετρούν εκ νέου τις δυνάμεις τους και σκέφτονται αναστολή κινητοποιήσεων...

Με την κοινωνία να αντιδρά πλέον έντονα στις κινητοποιήσεις τους, οι ιδιοκτήτες ταξί μετρούν εκ νέου τις δυνάμεις τους και σκέφτονται πλέον σοβαρά να προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεων.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ δηλώνει «ανένδοτος» για συνέχιση του αγώνα, για πρώτη φορά όρισε χρονικό περιθώριο. Το Σάββατο θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

«Συνεχίζουμε κανονικά την απεργία», δήλωσε μιλώντας στο newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

«Δεν έχουμε λάβει καμία διαβεβαίωση για τα αιτήματά μας από τον υπουργό. Το Σάββατο θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα αποφασίσουμε. Το γεγονός ότι κλείνει η Βουλή είναι ένα δεδομένο το οποίο θα προσμετρήσουμε. Ακόμα όμως και αν σταματήσουμε το Σάββατο, θα επιστρέψουμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», τόνισε στο newsbomb.gr ο κ. Λυμπερόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΤΑ Κώστας Δήμου, δήλωσε στο newsbomb.gr πως η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο κανονικά.

«Χθες αποφασίσαμε συνέχιση των κινητοποιήσεων. Το Σάββατο θα συνεδριάσουμε εκ νέου και θα δούμε όλα τα δεδομένα. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών πάντως θέλει να συνεχίσουμε».

Το Σάββατο θα συνέλθει το Κλαδικό Συμβούλιο, το οποίο θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της περιφέρειας εμφανίζονται πάντως διχασμένοι. Ήδη οι ιδιοκτήτες ταξί της Κω ξαναβγήκαν στους δρόμους, ενώ την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι ταξιτζήδες της Ρόδου. Στη Λέσβο τα αγοραία ταξί αποφάσισαν αναστολή κινητοποιήσεων, απόφαση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών του νησιού.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να αρχίσει η κρίσιμη συνάντηση των περιφερειαρχών με τους ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να επανεξεταστούν τα προβλήματα του κλάδου και να πάρουν μια υπόσχεση πως δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για τις παραβάσεις των ταξιτζήδων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Στην Καλαμάτα οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών.

Τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου απέκλεισαν στις 11.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας.