ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη για τον επιχειρηματία Θ. Λαναρά

Καταδίκη για τον επιχειρηματία Θ. Λαναρά
Σε 8 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο...

Σε 8 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς ο οποίος από κοινού με τον χρηματιστή Γιώργο Περβανά (καταδικάστηκε σε 6 χρόνια), εξαπάτησαν μέλος της οικογένειας Λαναρά.

Οι δυο άντρες φέρονται ότι έλαβαν μεγάλα ποσό υποσχόμενοι να τα αξιοποιήσουν σε επενδύσεις.
Αν και ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή των κατηγορουμένων, ωστόσο τελικά αυτοί καταδικάστηκαν με την απόφαση η ποινή τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η υπόθεση έλαβε δικαστική τροπή, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο Ζαφείρης Λαναράς, μοναδικός γιος του βασικού μετόχου της εταιρείας «ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ», που έβαλε «λουκέτο» το 1995, Ιωάννη Λαναρά.

Ο μηνυτής κατήγγειλε ότι ο εξάδελφος του τον έπεισε να επενδύσει το ποσό του 1,35 δισ. δραχμών μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας του Γίωργου Περβανά, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση για μεγαλύτερα κέρδη.

Ο Ζ.Λαναράς υπέγραψε σύμβαση με την χρηματιστηριακή εταιρεία ωστόσο αφανής διαχειριστής, όπως πάντα ισχυρίζεται ο ίδιος, εμφανιζόταν ο Θωμάς Λαναράς. Αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθεί ο ίδιος προς όφελος του συγγενικού του προσώπου.