ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες φύσει αισιόδοξοι

Οι Έλληνες φύσει αισιόδοξοι
Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης βρίσκονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα...

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης βρίσκονται οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης"Foundation for Future Studies", με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας.

Μεταξύ 13 χωρών της Ευρώπης (Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία) ευτυχέστεροι δηλώνουν οι Δανοί, σε ποσοστό 96% και ακολουθούν οι Έλληνες με ποσοστό 80%, οι Ιταλοί με 79%, οι Γάλλοι με 77%, οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με 72%, οι Ελβετοί με 71%, οι Ισπανοί με 68%, οι Αυστριακοί με 63%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι πολίτες της εύρωστης οικονομικά Γερμανίας βρίσκονται στην 11η θέση με ποσοστό 61% .
Τελευταίοι στη λίστα βρίσκονται οι Πολωνοί, με ποσοστό 50% και οι Ρώσοι, που εμφανίζονται ικανοποιημένοι μόνο σε ποσοστό 37%.

Ευτυχέστερες, επίσης δηλώνουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες, οι έγγαμοι σε σχέση με τους εργένηδες, οι υψηλόμισθοι σε σχέση με τους χαμηλόμισθους, αλλά και όσοι ζουν στην ύπαιθρο σε σχέση με τους κατοίκους των πόλεων.