ΕΛΛΑΔΑ

«Θερμό» Φθινόπωρο στα ΑΕΙ-Στη Βουλή οι φοιτητές

«Θερμό» Φθινόπωρο στα ΑΕΙ-Στη Βουλή οι φοιτητές
Μικρής έκτασης επεισόδια στο συλλαλητήριο...


Στη Βουλή κατέληξε το μεσημέρι η πορεία των φοιτητών που πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, αντιδρώντας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Νωρίτερα προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Ομάδα 50 περίπου ατόμων, επιτέθηκε σε συμβατικό όχημα της ασφάλειας σπάζοντας με πέτρες τα τζάμια του οχήματος. Οι άγνωστοι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο του Λογιστηρίου του κράτους στα Προπύλαια. Οι κουκουλοφόροι μάλιστα έτρεψαν σε φυγή δυο αστυνομικούς και δυο ειδικούς φρουρούς οι οποίοι διέφυγαν μέσω της Κοραή στη Σταδίου. Από την επίθεση τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά ένας ένστολος.

Λίγο πριν τις 14:00 ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών του Μετώπου Σπουδαστών (ΚΚΕ) οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας.

Μαθητιώσα νεολαία και φοιτητές αντιδρούν στο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Την ίδια ώρα περισσότερες από 80 Σχολές τελούν υπό κατάληψη ανά την Επικράτεια, μεταξύ των οποίων είναι το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Νωρίς το πρωί φοιτητές που πρόσκεινται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές αξιώνουν την μη εφαρμογή του νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την απομάκρυνση επιχειρηματικών συμφερόντων από το πανεπιστήμιο.