ΕΛΛΑΔΑ

Ασκήθηκαν οι διώξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ασκήθηκαν οι διώξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Ποινική δίωξη για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας κατά παντός υπευθύνου για το σκάνδαλο...

Ποινική δίωξη για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας κατά παντός υπευθύνου για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών άσκησε η Προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ,Ελένη Ράικου, ύστερα από σχετική παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Ι.Σακελλάκου.

Η δίωξη πλέον θα προσωποποιηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης που θα ακολουθήσει.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Δ.Δασούλα, που διενεργούσε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση, «φωτογραφίζονται» ως υπεύθυνοι για τις τηλεφωνικές υποκλοπές του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή αλλά και μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου, πράκτορες της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Μάλιστα στο επίμαχο πόρισμα τονίζεται ότι « βασικός σκοπός των παρακολουθήσεων ήταν να περιέλθουν στη γνώση των δραστών ειδήσεις της αρμοδιότητας των παρακολουθούμενων προσώπων και που τα συμφέροντα της Πολιτείας επέβαλλαν να μείνουν μυστικές σε ξένη κυβέρνηση».
Πάντως σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η υποκλοπή ζωτικών πληροφοριών δεν κατέστη εφικτή διότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί με αποτέλεσμα το… αμαρτωλό λογισμικό να αφαιρεθεί και στη συνέχεια να καταστραφεί.