ΕΛΛΑΔΑ

Μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε Γένοβα

Μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε Γένοβα
Σε «κατάσταση πολιορκίας» βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη...

Σε «κατάσταση πολιορκίας» βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη. Από τη μια συνδικάτα, φοιτητές, κοινωνικοί φορείς και «Αγανακτισμένοι» είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν για να λάβει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το μήνυμα συσσωρευμένης αγανάκτησης, που έχει «χτυπήσει κόκκινο» με τις νέες κυβερνητικές εξαγγελίες.

Από την άλλη, το σκηνικό έντασης συμπληρώνουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί) που έχουν παραταχθεί στη συμπρωτεύουσα. Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα βρίσκεται υπό συνεχή ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Την αρχή κάνουν οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού στις 3 το απόγευμα, για να θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ». Οι προσυγκεντρώσεις τους έχουν οριστεί σε τρία σημεία, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο.

Ακολουθούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις 15.30, οι οποίοι συγκεντρώνονται στο Ιβανόφειο και στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιηθούν επίσης στις 18.00, με σημείο συνάντησης το άγαλμα του Βενιζέλου.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σημείο συνάντησης των φοιτητών είναι η πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ.

Πορεία θα πραγματοποιήσουν επίσης αντεξουσιαστές, με προσυγκέντρωση στην Καμάρα.

Από τις κινητοποιήσεις δεν θα λείψουν και οι φίλαθλοι του Ηρακλή, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο.