ΕΛΛΑΔΑ

Κλεφτοπόλεμος Αγανακτισμένων - ΜΑΤ στο Σύνταγμα

Κλεφτοπόλεμος Αγανακτισμένων - ΜΑΤ στο Σύνταγμα
Ένταση στο Σύνταγμα - Ένας τραυματίας

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Χημικά και πέτρες μεταξύ των αστυνομικών και των "Αγανακτισμένων" συνθέτουν το σκηνικό έξω από τη Βουλή λίγη ώρα μετά από την ψήφιση του νόμου για χαράτσι στα ακίνητα. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να απομακρύνουν τους "Αγανακτισμένους" από το σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα άτομο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συμπλοκών και χρειάστηκε να περιμένει περίπου 45 λεπτά για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Η ένταση ξεκίνησε, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, οπότε και αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο ήταν αφύλαχτο. Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο προκαλώντας την έναρξη των επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το θέατρο «ΠΑΛΑΣ», νομίζοντας πως εκεί υπάρχουν βουλευτές, ωστόσο τελικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Μάλιστα, η παράσταση στο θέατρο διακόπηκε, λόγω της εισβολής των διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την πλατεία Συντάγματος και προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές και να τους απομακρύνουν από το κέντρο.

Οι συμπλοκές έχουν μεταφερθεί στην οδό Ερμού, αφού οι αστυνομικοί επιτέθηκαν εκ νέου χωρίς λόγο στους διαδηλωτές και τους απώθησαν προς σε αυτό το σημείο. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές στην οδό Ερμού. Μάλιστα, φαίνεται πως μετά από αυτό ο κόσμος που διαδηλώνει στο κέντρο, αρχίζει και «σπάει».

Στο Σύνταγμα και οι Ειδικοί Φρουροί

Στη Λ. Βασ. Σοφίας στην είσοδο του Κοινοβουλίου βρέθηκαν από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 20:30 το βράδυ οι Ειδικοί Φρουροί αντιδρώντας στις περικοπές στους μισθούς.

Έχοντας σφυρίχτρες στο στόμα φώναξαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ενώ από την συγκέντρωση δεν έλειψαν και τα πανό.

Χαρακτηριστικό σύνθημα που ακούστηκε είναι «Ελάτε να δείτε τους ένστολους που τους οδηγείτε».

Μικρή ένταση σημειώθηκε γύρω στις 19:45 όταν "Αγανακτισμένοι" επιτέθηκαν φραστικά στους ένστολους.